Premijer liga BiH od večeras bogatija za stadion u novom ruhu uz niz noviteta, ali ne i kraj radova

Spreman je za "premijeru"

Premijer liga BiH od večeras bogatija za stadion u novom ruhu uz niz noviteta, ali ne i kraj radova

A. Čaušević

Koliko god to zvučalo paradoksalno, ali bilo kakva realizacija infrastrukturnog projekat na sportskim borilištima u BiH smatra se velikim korakom naprijed. Premijer liga, najkvalitetnije takmičenje u našoj zemlji, od večeras je bogatije za moderniji stadion.

Prije 20 i kusur godina bio je poput zapuštene livade, ali mukotrpnim radom, predanošću i zalaganjem postao je jedan od najmodernijih u BiH.

Od večeras stadion Rođeni na kojem svoje domaće mečeve igra mostarski Velež ima novo ruho i spreman je za takmičarske mečeve.

Nakon pauze od 267 dana konačno će se moći igrati utakmice u domu jednog od najpopularnijih bh. klubova nakon što su odrađene i posljednje pripreme.

Najznačanija promjena je svakako novi hibridni teren. Radovi koji su probili sve moguće rokove su završeni i stiglo je zeleno svjetlo za odigravanje utakmica. Premijerni nastup će biti susret osmine finala Kupa BiH Velež - Posušje.

Osim terena novitet su i savremene klupe za rezervne fudbalere i službena lica. Ranije je to bio jedan od gorućih problema Veležovog stadiona.

Oglasi

Također iza gola na istočnoj strani, tačnije iza tribine gdje su inače smješteni pripadnici navijačke grupe Red Army postavljena je zaštitna ograda.

Veležov stadion je dobio i novi press-centar, dok su završeni i grubi radovi u restoranu koji će biti u funkciji za nekoliko sedmica.

Novi izgled press centra na stadionu FK Rođeni

Nakon što su iskopani kanali i postavljene cijeni naredni korak će biti i postavljane busena trave na mjesto rezervisano za izgradnju južne tribine.

Za dobivanje UEFA-ine licence potrebno je ispuniti još niz uslova. Jedan od njih je svakako i posebna novinarska loža.

Prvu značajnu rekonstrukciju stadion Rođeni je doživio je 2006. godine kada je izgrađena mala istočna, te velika sjeverna tribina.

Najznačaniji radovi su urađeni u posljednjih pet godina kada je realizovano niz projekata poput nadogranje istočne tribine te popularne zdenke kao spojnice istočne i sjeverne tribine.

Nešto ranije južna tribina na kojoj je smještena centralna loža je dobila i novi krov kao i nove stolice. Također postavljeni su i reflektori, dok je proširen i stadion te izgrađen novi zaštitni zid.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Završni projekat će biti izgradnja južne tribine. Još uvijek nije moguće tačno precizirati početak radova koji svakako najviše zavise od finansijskih uslova.

Treba istači i da su se navijači koji su vrlo često znali samoinicijativno pokretati određene akcije pobrinuli da Veležov dom dobije i novi moderni semafor.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
Svaka cast na uradjenom. ABd i da nam repka zaigra na areni!!
6 0
rodjak
ma moramo i ovu preostalu tribinu uraditi i onda da repku docekamo ,dosta se je uradilo ali ima jos dosta da to bude super ,mada kad pogledamo gdje smo igrali prije 20 godina ovo je vasiona.Idemo dalje,zajednickim snagama ce mo izgraditi i ovu cetvrtu tribinu .Nismo mi u Njemackoj da imamo para na gomili pa da odjednom sve uradimo,radimo koliko mozemo bitno je da se svake godine nesto novo uradi.FFORZA VELEZ LJUBAVI MOJA
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi