FK Vitez u Bugojnu bolji od NK Iskra

Prijateljska utakmica

FK Vitez u Bugojnu bolji od NK Iskra

U okviru priprema za drugi dio sezone u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad nogometaši Iskre juče su na svom Jakliću poraženi sa minimalnih 1:0 od ekipe FK Vitez, također člana Druge lige Federacije.

Vitežani su disciplinovanom i veoma borbenom igrom iznenadili Bugojance te ih nadigrali u svim segmentima igre. Prvu priliku u prvom dijelu igre gostu su propustili preko Osmančevića koji šutira glavom i pogađa stativu domaćeg gola.

U 13.minuti lijepo je pokušao Haris Seferović, a nešto kasnije Admir Zukan propustio je veoma dobru priliku za goste. Do kraja prvog poluvremena zabilježili smo i pokušaje Kunića kod Iskre te još jedan pokušaj veoma raspoloženog Zukana.

U 59.minuti postignut je jedini pogodak na susretu. Zukan je istrčao pred domaćeg golmana Pecu i lijepo ga prebacio za vodstvo svog tima. Iskra je do kraja susreta pokušala postići bar jedan pogodak, ali to im nije pošlo za rukom te se rezultat na semaforu nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Meč na Jakliću pratilo je 50-tak gledalaca,a  pravdu je dijelio Mehmed Šeho. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi