FK Vitez ubjedljiv, Imširović srušio Iskru, remi u Cazinu

Druga liga Zapad

FK Vitez ubjedljiv, Imširović srušio Iskru, remi u Cazinu

S. Mlaćo

Lider FK Vitez upisao je sigurnu pobjedu u okviru 6. kola Druge lige FBiH grupa Zapad. Vitežani su na svom terenu deklasirali slabašni Podgrmeč sa visokih 5:1,  a već nakon prvih 45 minuta imali su vodstvo 3:1.

Admir Zukan je doveo Vitez u vodstvo, izjednačio je autogolom Belamin Osmančević, da bi Kenan Fetić donio novo vodstvo Vitezu.

Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je pogotkom sa 11 metara u 36. minuti kapiten Admira Zukana.

Gosti su u 63. minuti imali jedanaesterac, međutim Adnan Karić nije bio precizan. Do kraja po jedan pogodak Tarika Pjanića i Ammara Haskića za konačnih 5:1.

Krajina i Travnik su podijelili bodove u susretu bez pogodaka (0:0), a Sloga je pogotkom Alena Mehića savladala na svom stadionu Kiseljak 1:0. Gosti su na ovaj meč doputovali sa 12 nogometaša.

Jedan pogodak viđen je i u Izačiću gdje je Borac savladao Brekovicu 78 1:0. Junak domaćih bio je kapiten Armin Balić.

U Bosanskoj Krupi slavili su nogometaši Busovače. Iako su gosti na ovaj meč doputovali sa 12 nogometaša, pobjedu im je donio David Lucić pogotkom u 78. minuti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

U Velikoj Kladuši završilo je podjelom bodova. Krajišnik je ugostio Rudar iz Han Bile (1:1), a domaći su poveli u 38. minuti pogotkom Amara Šakanovića. Izjednačio je šest minuta prije kraja Faik Selman.

Vlašić je nastavio sa veoma dobrim igrama ove sezone. U Turbetu je danas pala bugojanska Iskra. Bilo je 2:1 za domaće. Jasmin Imširović je donio vodstvo Vlašiću sa 11 metara, izjednačio je Haris Seferović u 61. minuti, a konačnih 2:1 postavlja osam minuta kasnije drugim pogotkom danas sjajni Imširović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti