Charles potpisao za Željezničar, Mulalić se pozdravio sa saigračima, na treningu i novo pojačanje
Foto: FK Željezničar

Plavi u četvrtak igraju prijateljski meč

Charles potpisao za Željezničar, Mulalić se pozdravio sa saigračima, na treningu i novo pojačanje

S. Mlaćo

Čuvara mreže rođenog u Bužimu Ajdina Mulalića nećemo u nastavku sezone gledati u dresu FK Željezničar.

Mulalić se kako saznajemo jutros pozdravio sa saigračima i tako potvrdio odlazak, a prema svemu sudeći karijeru će nastaviti u Sloveniji. Prema neslužbenim informacijama, Mulalić će na posudbu u Sloveniju, a zatim se na kraju sezone vratiti na Grbavicu.

Na Grbavici nije mnogo branio, tek je šansu dobio u Evropi, te jednom u Kupu, a u prvenstvu nije branio. Prva opcija bio je Vedad Muftić, a sada se otvara prostor za pojačanje na golmanskoj poziciji.

To će navodno biti Filip Dujmović, nekadašnji omladinac Željezničara. On je posljednji angažman imao u Rumuniji, a branio je i u Srbiji. Plavi su navodno sve dogovorili sa Dujmovićem, no sve bi uskoro trebalo da bude potvrđeno.

Muftić i Dujmović će se boriti za 'jedinicu', a tu je i mladi Adel Duškaj koji brani i za juniorsku selekciju. Duškaj je budućnost kluba i prema viđenom radi se o velikom potencijalu na kojeg svakako treba obratiti pažnju.

Oglasi

Na današnjem treningu Željezničara pojavio se i nekadašnji član italijanske Rome Bakary Jaiteh. On je povremeni reprezentativac Gambije, a posljednji angažman imao je u Luksemburgu.

Bio je omladinac slavne Rome, no nije stigao do prvog tima.

Sada se priključio Plavima i biće zanimljivo vidjeti da li će potpisati ugovor i krenuti sa ekipom u Međugorje krajem ove sedmice.

Željezničar je potvrdio da će odigrati i jedan prijateljski meč, a rival će biti Romanija. Za Romaniju je ove zime potpisao bivši kapiten Željezničara i ljubimac navijača Aleksandar Kosorić.

Plavi su obavili jutarnji trening, a ponovo će na teren u 17:00 sati kada je na rasporedu drugi današnji trening. Sutra su prema planu također dva treninga, a u četvrtak pripremna utakmica sa Romanijom. Susret će se odigrati od 13:00 sati na pomoćnom terenu sa umjetnom travom", stoji u objavi.

Oglasi

Također, sa Grbavice su potvrdili da na posudbu stiže Bismark Charles koji je posljednji angažman imao u Bugarskoj.

"Bismark Charles rođen je 26. maja 2001. godine u Berekumu, u Gani. Prošao je omladinske selekcije Chelsea iz Berekuma, a potom je sa 18 godina prešao u ekipu Vushttria sa Kosova. Nakon dobre polusezone prelazi u kosovsku Trepcu, a potom slijedi transfer u CSKA Sofiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Član CSKA je od februara 2021. godine, a jednu polusezonu je igrao na posudbi u bugarskom Pirinu. U dresu CSKA je osvojio Kup Bugarske, a jedini gol u finalu vrijedan trofeja djelo je Bismarka. Šef struke, Bruno Akrapović, upoznat je sa igračkim kvalitetama Bismarka s kojim je sarađivao u CSKA", naveli su iz FK Željezničar.

Charles se u posljednje vrijeme nije naigrao, imao je i problema sa povredama, a da li će uspjeti na Grbavici ostaje da se vidi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Zeljo je zivi cirkuz. Prvo neki igraci skoro 40’godina. Drugo doveli Arapa eeeeeee Arapa… a trece dovode neke igrace koje je tesko i izgooglati Cirkuz
1 5
limvotemirvah
Jadovi prosipaju socijalu i prose od obicne raje, a pojacanja se dovode sa platama od 10-15 milja.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi