Kosorić i Bekrić najavili meč na Grbavici: Pobjedu za našeg Štrausa!

Sprema se spektakl, navijači najavljuju ispunjen stadion

Kosorić i Bekrić najavili meč na Grbavici: Pobjedu za našeg Štrausa!

S. Mlaćo
Nogometaši Željezničara sutra će ugostiti Radnik iz Bijeljine.

Meč se igra na Grbavici od 19:21 sat, a očekuju se pune tribine, s obzirom da će Plavi .

Što se tiče utakmice protiv Radnika, to je prvenstvena utakmica za tri boda koja želimo, ali za nas će ovaj meč imati poseban značaj. Utakmica će biti u znaku sjećanja na pokojnog Ivicu Osima, jednu od najvećih legendi Kluba. Tako da je za nas sutrašnji duel veoma poseban. Radnik je posljednji na tabeli, ali gledajući kvalitet igračkog kadra stanje na tabeli nije pravi pokazatelj. Moramo od prve minute pokazati respekt, ući maksimalno od prve minute i pokušati što ranije riješiti utakmicu u svoju korist i doći do tri boda na našoj Grbavici“, kazao je kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić.

“Očekujem našu dobru igru i pobjedu u čast našeg Švabe, našeg Štrausa s Grbavice. Biće to posebna utakmica za nas i za sve ljude koji vole FK Željezničar, te za sve navijače koji su bili bliski, koji su imali čast i privilegiju biti u društvu jednog takvog velikana. Moramo dati sve od sebe, siguran sam u spektakl naših navijača koji će, kao i mi, učiniti sve da se oprostimo kako dolikuje i odamo počast čovjeku koji je mnogo dao za sve nas i naš Klub“, istakao je iskusni Samir Bekrić.

Navijače Željezničara sutra očekuju brojne zanimljivosti. Sprema se velika koregrafija u sjećanje na Osima, a planirano je da i Grbavicu tokom utakmice nadlijeće avion koji će nositi transparent sa porukom...

Aktivnosti su sa Grbavice otkrili putem zvanične stranice.

“Prije ulaska u popularnu Dolinu ćupova svi koji žele moći će se upisati u Knjigu žalosti, koja je postavljena u Shopu FK Željezničar. Za sve koji žele čuvati uspomenu na Švabu, kreirano je i nekoliko lijepih artikala, od kojih je nejreprezentativniji retro dres/majica na plavo – bijele štrafte, sa brojem osam i prezimenom Osim na leđima, dok se naprijed nalazi grb Želje iz perioda SFRJ, odnosno Osimove igračke karijere.

Na početku fudbalskog susreta svi igrači FK Željezničar na teren će izaći u majicama sa slikom Ivice Osima. Tokom same utakmice Južna tribina – Željin bedem, na kojem se nalaze najvjerniji Željini navijači, realizirat će posebnu navijačku koreografiju. A, u odavanju počasti učestvovat će i ostale tribine stadiona Grbavica.

Tako će svim navijačima na tribinama Sjever, Istok i Zapad pri ulasku na Stadion biti podijeljeni kartoni sa likom Ivice Osima i jednim od njegovih čuvenih citata. Navijači će biti zamoljeni da u određenom trenutku utakmice podignu ove kartone, koji će im potom ostati kao trajna uspomena na Željinog velikana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uz stadion će biti postavljen i ogromni buket sa 1000 plavo-bijelih ruža i portret Ivice Osima, a planirano je i da Grbavicu tokom utakmice nadlijeće avion, koji će za sobom vuči veliki transparent sa porukom: Legende žive u srcima. Ivica Osim 1941 – 2022.

Tokom utakmice bit će, premijerno na Stadionu, puštan remix pjesme Grbavica, kojeg je u sklopu projekta “Grbavica – 30 godina nakon” (www.grbavica.ba) načinio producent Adis Kutkut – Billain“, stoji na fkzeljeznicar.ba

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi