Najviše novca stiže na Koševo: UEFA nagradila tri bh. kluba

Podijeljeno 200 miliona

Najviše novca stiže na Koševo: UEFA nagradila tri bh. kluba

A. Čaušević

UEFA je nagradila klubove čiji su igrači bili reprezentativci u periodu od 2018. do 2020. godine.

Kao što je ranije poznato UEFA nakon svakog velikog takmičenja uplati određene iznose novca klubovima čiji su igrači igrali za svoje reprezentacije u određenom intervalu.

Tako je za period od 2018. do 2020. godine ukupno 697 klubova iz 55 Saveza klubova dalo reprezentativce te im je isplaćeno 200 miliona eura.

Na listi klubova koje je ''počastila'' UEFA nalaze se i tri kluba iz Premijer lige i to Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg.

Bh. klubovi su dobili ukupno 172.794 eura, a najbolje je prošao FK Sarajevo i to zahvaljujući Krsti Velkoskom koji je trenutno suspendovan.

Velkoski je bio član reprezentacije Sjeverne Makedonije koja je igrala na Euru pa je Bordo klubu uplaćeno 114.598 eura.

Željezničar i Široki Brijeg su prošli sa značajno skromnijim ciframa. Na Grbavicu je otišlo 24.168 eura, a na Pecaru 4.028 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

UEFA je već odredila i nagrade za periodu 2020-2024. Klubovi koji budu dali igrače u Ligi nacija i kvalifikacijama za Euro će pripasti 100 miliona.

Klubove čiji igrači budu igrali na Euru 2024. godine će proći značajno bolje jer će raspodijeliti iznos od 140 miliona eura.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chesa
Šta je sa FK Vicko? Pitam za Duduka.
7 1
King_Kenny
...solidno za nase standarde.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi