Osim proziva u 13 sati, čekaju se prva pojačanja

FK Željezničar kreće sa radom

Osim proziva u 13 sati, čekaju se prva pojačanja

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara danas će početi sa radom.

Amar Osim je zakazao prozivku za 13 sati, a jučer su Plavi ostali bez veziste Harisa Hajdarevića koji je dogovorio saradnju sa turskim drugoligašem Bolusporom.

Prije njega klub su napustili Anel Hajrić i Nermin Jamak, a u proteklim danima se dosta pisalo o odlasku Ivana Lendrića u Maleziju.

Splićanin ima važeći ugovor i pojavit će se na prozivci, dok je sigurno da danas neće biti ni Asima Zeca kojem je ugovor istekao.

Kada su nova imena u pitanju, za sada Željezničar nije angažovao nijedno pojačanje. Blizu dogovora je vezista Nedim Mekić, ali se on neće pojaviti na prozivci s obzirom da ima važeći ugovor sa Bijeljincima, te bi svoj status trebao riješiti u narednim danima.

Kada postane slobodan, što će se vjerovatno i desiti, priključit će se pripremama Željezničara.

Spominjao se i dolazak na posudbu Anela Šabanadžovića, člana AEK-a, a ovaj mladi vezista kratko nam je kazao da ne vjeruje da će karijeru nastaviti na Grbavici, no očigledno da ta opcija nije i nemoguća.

Na prozivci će se vjerovatno pojaviti i pojedini mladi nogometaši koji će se pokušati izboriti za ugovor, odnosno 'osvojiti' šefa struke Amara Osima i njegove pomoćnike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar neće ove zime putovati u Antaliju. Planirana su dva dijela priprema u Međugorju po deset dana, prvi dio od 22. januara do 2. februara, te drugi dio od 5. do 15. februara.

Podsjetimo, tim sa Grbavice se nalazi na drugom mjestu nakon 19 kola sa devet boda zaostatka za jesenjim prvakom FK Sarajevo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
Prosječan premijerligaš.?
6 5
bistrik87
Znaci i Zeko nestao ? Kako su krenuli igrat ce sa juniorima, a mozda je tako i bolje, djeca ce se makar trudit, ako ista zbog ljubavi prema klubu. Lendrica ne znam sto drzite opste, covjeka ste trebali prodati ili pustit, ovako ce na terenu hodat, iz inata ce fulat svaki zicer
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi