Željezničar vratio pozajmice Amaru Osimu i Senadu Misimoviću

Zvanično saopštenje kluba

Željezničar vratio pozajmice Amaru Osimu i Senadu Misimoviću

Endin Čaušević

FK Željezničar oglasio se jutros na zvaničnoj stranici kako bi potvrdio da je klub uspio izvršiti povrat pozajmica nekadašnjem treneru Amaru Osimu, te bivšem predsjedniku Senadu Misimoviću.

Iz Željezničara su poručili da su pozajmice vraćene u procesu nastavka finansijske konsolidacije, te su otkrili o kojim ciframa je riječ.

"Vraćena je pozajmica Amaru Osimu u iznosu od 200.000 KM koju je Klub dobio prije četiri godine. Klub više nema bilo kakvog duga prema bivšem uposleniku", navodi se u saopštenju Željezničara i dodaje.

"Također je vraćena pozajmica i Senadu Misimoviću u iznosu od 130.000 KM. Klub više nema bilo kakvog duga prema bivšem predsjedniku. Preostali iznos od 60.000 KM se odnosi na povrat pozajmica prema deset različitih fizičkih i pravnih lica kojima je Klub dugovao novac nekoliko godina unazad.".

Iz kluba s Grbavice potvrdili su da dugovi što se pozajmica još uvijek nisu riješeni, ali da će se raditi na tome u skorije vrijeme.

Trenutni dug iznosi 345.000 KM, a veći iznos tog novca Željezničar duguje Jasminu Badžaku.

Fudbalski klub Željezničar obavještava svoje članove, navijače i simpatizere da je u tekućem mjesecu, u procesu nastavka...

Posted by FK Željezničar on Thursday, October 19, 2023
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trenutni dug po osnovu pozajmica iznosi 345.000 KM od čega je iznos od 285.000 KM pozajmica Jasmina Badžaka kojem se ovim putem zahvaljujemo na pokazanom razumijevanju za finansijsku situaciju u Klubu".

"Proces finansijske konsolidacije je bolan proces za Klub i naše navijače, ali isti nema alternativu ako želimo postići naš cilj dugoročne održivosti", poručili su iz kluba s Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amaru
Mitomanija je najveci cirkus od kluba
0 3
user1675926959
Šta je sa privatizacijom ??Dokle smo došli na tom polju????Ako ne želite investitora mrš iz kluba u roku sad !!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi