Zrinjski savladao Željezničar: Dvojac "debitovao" za Plave, sudija Bandić prečesto u centru pažnje

Prijateljski meč u Mostaru

Zrinjski savladao Željezničar: Dvojac "debitovao" za Plave, sudija Bandić prečesto u centru pažnje

Edmir Škorić, foto: Admin Čaušević

Reprezentativnu pauzu fudbaleri Zrinjskog i Željezničara iskoristili su da odigraju i jednu prijateljsku utakmicu, a aktuelni prvak slavio je minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

U Mostaru su stari rivali odmjerili snage, a Zrinjski je došao do pobjede unatoč tome što je Krunoslav Renudlić odlučio da poštedi napora neke ključne igrače poput Jakovljevića, Kiša, Ivančića, Ćorluku, dok je Nemanja Bilbija s reprezentacijom.

S druge strane, u timu Željezničara su prvi put zaigrali Vahid Selimović Crnogorac Aleksandar Boljević. Oni su dobili oko sat vremena da pokažu koliko mogu.

Boljević je desno krilo koje je nedavno potpisalo ugovor s Plavima, a Selimović je pojačao odbranu. Obojica b mogli zvaničan debi upisati protiv Zvijezde 09 na Grbavici narednog vikenda.

Zrinjski je do gola odluke stigao u prvom poluvremenu, a strijelac je bio Maglica. Prije toga, golman Muftić uspio je odbraniti penal Kožulju.

Utakmicu je sudio Antoni Bandić, ali su se gosti iz Sarajeva predvođeni kapitenom Kosorićem u nekoliko navrata žalili na nejgovo suđenje, zbog čega je kasnije zbog protesta isključen jedan od pomoćnika u stručnom štabu, ali je ipak ostao tu do kraja utakmice.

Najbolju šansu za Željezničar u nastavku je imao Drljo kada je izašao sam na golmana, ali nije uspio da postigne gol već je pogodio prečku. Završnica utakmice pripala je u opsadi gola Mostaraca, ali to nije bilo dovoljno Plavima da danas izbjegnu poraz. U posljednjim sekundama tri nevjerovatne odbrane izraelskog golmana. U razmaku od 10 sekundi tri puta je odbranio udarce Haračića, Drlje i Galića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je Zrinjski pobijedio sa 1:0, no rezultat je naravno svima bio u drugom planu, iako je i pored toga bilo određenih tenzija i nezadovoljstava zbog načina na koji je Bandić dijelio (ne)pravdu.

Željezničar dakle narednog vikenda domaćin Zvijezdi 09 i nada se da će konačno prekinuti negativnu seriju u Premijer ligi, dok će Zrinjski nastavak dobre serije tražiti u Banjaluci u derbiju kola protiv vodećeg Borca.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Zaboravili ste napisati da je prečka Drlje u 65min zapravo bio prvi udarac Željezničara na utakmici, kakva bruka i sramota.
3 5
BosanskaSvedska
Haha stari rivali, ovaj svinjski postoji tek koji dan
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi