Dupli vikend program za Željezničar: Plavi u nedjelju brojali do sedam

Ubjedljiv trijumf

Dupli vikend program za Željezničar: Plavi u nedjelju brojali do sedam

Admin Čaušević

Željezničar je ovo vikenda odigrao dva prijateljska meča. U subotu je upisan minimalan poraz od Zrinjskog, dok je u nedjelju sa visokih 7:0 pobijeđena Fojnica.

Povodom 95. rođendana FK Fojnica Željezničar je gostovao u istoimenom gradu te je pobijedio niželigaša sa visokih 7:0.

Strijelci za goste se Grbavici bili su Arman Džafo koji je pogodio dva puta, da bi po jedan gol zabili Dženan Haračić, Irfan Jašarević, Andrija Drljo, Hamza Gasal i Nikola Turanjanin.

Trener Nermin Bašić je odlučio na današnjem meču dati šansu pojedinim članovima omladinskih selekcija pa ostaje da se vidi da li su neki od njih zadovoljini njegov ukus.

"Zahvaljujemo se FK Fojnica na pozivu, toploj dobrodošlici i želimo im sretan 95. rođendan", istakli su iz Željezničara.

Oglasi

Podsjećanja radi, u subotu je Željezničar u trening kampu Zrinjskog igrao protiv Plemića te je izgubio sa 1:0.

Naredni susret Plave čeka u subotu protiv Zvijezde 09 na stadionu Grbavica, već je poznat termin susreta i igrat će se od 20:45.

Bašić je dvije utakmice imao sigurno šta za vidjeti od svojih izabranika pa će biti zanimljivo da li će donijeti neke novitete u nastavku sezone.

Inače, protiv Zrinjskog su prve minute, makar u prijateljskim duelima, Vahid Selimović i Aleksandar Boljević koji su igrali oko sat vremena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza Željezničar je period od šest poraza u posljednjih sedam mečava pa će utakmica protiv Zvijezde 09 biti idealna prilika za osvajanje punog plijena.

Osim Zvijezde 09 Plave u narednom periodu čekaju mečevi protiv Sloge i Igmana gdje navijači također priželjkuju maksimalan učinak.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hasimaga
Kospe imaju odlicnu ekipu, samo se takmice u poglesnoj ligi
3 0
Drakula
Duse drage iživili se na ekipi s kojom ce igrat do godine...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi