Željezničar danas ima 'pravi' ispit, Alijagić nije ostao, Hodžić stiže ove sedmice?
Sa prijateljskog duela Željezničara i banovićke Budućnosti

Plavi sa Grbavice igraju još dva meča u Konjicu pa se vraćaju kući

Željezničar danas ima 'pravi' ispit, Alijagić nije ostao, Hodžić stiže ove sedmice?

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Nakon pobjeda protiv federalnog prvoligaša Budućnosti (1:0), te člana Prve lige RS Sutjeske iz Foče (9:0), nogometaši Željezničara danas će imati 'pravi' ispit.

Rival će biti od 14 sati u Konjicu NK Široki Brijeg i sigurno da će ovaj provjera dobro doći izabranicima Edisa Mulalića, ali i Ivice Barbarića sa druge strane koji je stvorio jako kvalitetnu ekipu i dobio brojne pohvale.

Željezničar je prije par dana angažovao iskusnog napadača Sulejmana Krpića i on bi danas trebao upisati svoje prve minute. Krpić je potpisao dvogodišnji ugovor i prema svemu sudeći neće biti posljednje pojačanje ove zime.

Na Grbavicu je trebao stići i mladi reprezentativac Češke Denis Alijagić, čak se i pojavio u bazi Željezničara u Konjicu, no nije se dugo zadržao. Navodno su zastupnici Alijagića zatražili od Željezničara garanciju za veću minutažu ovom 19-godišnjaku, te da tek tada pristaju na dogovor.

Alijagić je član Olympiacosa i stigao bi na posudbu, no iz Željezničara su bili jasni. Istakli su da je teren jedino mjerilo da niko neće imati 'povlašten' status, ma kako da se zvao, pa je Alijagić brzo napustio Konjic i od njegovog dolaska prema svemu sudeći neće biti ništa.

Edis Mulalić i njegov stručni štab te samo rukovodstvo Željezničara zaduženo za sportski segment tako je još jednom pokazalo da na Grbavici definitivno 'pušu' pozitivni vjetrovi. Nisu željeli praviti ustupke, poštujuće tako i igrače u trenutnom kadru, te su i na ovaj način zadržali sjajnu atmosferu u svlačionici, koja je krasila ekipu tokom prvog dijela sezone.

Oglasi

Alijagić tako neće obući dres Željezničara, iako je sam imao veliku želju da se to desi, ali prema svemu sudeći uskoro će se desiti povratak Armina Hodžića. Hodžić će tokom ove sedmiće doći u Sarajevo i obaviti završne razgovore sa čelnicima Željezničara.

Ukoliko pronađu zajednički jezik priključit će se ekipiti i pokušati vratiti u staru dobru formu. Hodžić je već određeni period bez kluba, a posljednji angažman imao je u Mađarskoj.

Bio je na pragu potpisa za Kasimpasu, ali to se nije desilo. Hodžić posljednjih dana sa navijačima Željezničara 'dopisuje' se preko društvenih mreža i najavljuje svoj povratak u Dolinu ćupova.

Uz video svog pogotka protiv Zrinjskog napisao je: “Za ona dobra stara vremena. Volim te Željo“.

Dolazak Krpića, te vjerovatni povratak Hodžića, stvorit će mnogo širi izbor u napadu za temperamentnog Edisa Mulalića. Mulalić će tako imati i Dženana Haračića, te Dženisa Beganovića, ali i mladog Benjamina Križevca koji je veliku minutažu u protekla dva pripremna meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Grbavici bi tako mogli pred nastavak sezone biti na čak petorica nogometaša u napadu, a da li će to značiti i iznenadne odlaske ostaje da se vidi.

Željezničar nakon Širokog Brijega u četvrtak igra meč sa Posušjem, a zatim se vraća u Sarajevo. Plavi će se na Grbavici spremati za meč osmine finala Kupa BiH protiv FK Leotar. Taj susret se igra na Grbavici 19.02. u 18 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adi1921
Cekamo te Ara, jednom Željezničar uvijek Željezničar!
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi