FK Željezničar bolji od FK Slavija na Grbavici

Prijateljska utakmica

FK Željezničar bolji od FK Slavija na Grbavici

FK Željezničar je remijem sa Borcem otvorio novu sezonu Premijer lige BiH, a Plave sa Grbavice već u subotu očekuje gostovanje neugodnoj Mladosti.

Plavi žele dodatno uigrati ekipu, pa je danas na Grbavici odigran prijateljski meč između FK Željezničar i FK Slavija, ekipe iz Prve lige RS. Željezničar je bio bolji i slavio rezultatom 3:0.

Utakmica je otvorena velikom šansom za Slaviju, ali je stativa spasila Željezničar. Potom su zaprijetili i domaći i to preko Mehića, da bi u devetoj minuti Željo stigao do vodstva.

Sulejman Krpić se našao u odličnoj poziciji i nije propustio priliku da pogodi za 1:0.

I nakon gola se nastavilo igrati otvoreno, napadala je i Slavija, ali većih šansi nije bilo do 37. minute kada je Subašić lijepo šutirao iz slobodnjaka, ali je golman gostiju bio na visini zadatka.

Ubrzo nakon toga je Mujezinović promašio veliku šansu nakon ubacivanja Šehića.

Slavija je u finišu prvog dijela zatresla mrežu Želje. Pušara je smjestio loptu u gol domaćih, ali je isti poništen jer je ranije signaliziran ofsajd.

Na odmor se otišlo vodstvom Željezničara od 1:0, da bi u drugom dijelu zaigrale potpuno izmijenjene ekipe. Tako su u drugom poluvremenu za Želju igrali: Stevanović, Stanić, Sipović, Osmanković, Hajdarević, Sadiković, A. Zec, Alispahić, Veselinović i Zajmović.

Željeziničar je u 57. minuti stigao do drugog gola. Alispahić je ostavio loptu za Veselinovića, a ovaj postigao sjajan gol za 2:0.

Veselinović se u odličnoj šansi našao i u 75. minuti, ali je tada golman Slavije krajnjim naporom odbranio njegov pokušaj.

Novo uzbuđenje pred golom Slavije viđeno je pet minuta kasnije. Pokušao je tada Zajmović iskosa, ali je lopte otišla pored gola.

Željeznićar je u samom finišu, u 87. minuti, stigao do trećeg gola preko Sadikovića.

Do kraja je ostalo 3:0 za Željezničar.

Bez obzira na poraz, treba istaći da se Slavija danas pokazala u dosta dobrom svjetlu.

Prijateljska utakmica:

FK Željezničar - FK Slavija 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Kjosevski, Šehić, Pavić, Bojo, Drina, Mehić, Salifu, Subašić, Ramović, Mujezinović, Krpić.

FK Slavija: Butorović, Perović, Pušara, Rabjhandari, Arbinja, Šćepanović, Babić, Bjeloš, Paranos, Matić, Blagojević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AnijakManjo
FK RASELJENI ZENICA 1946
0 6
TuemueBakayoko
Famos dvaput, juniori, Slavija... ? bit će željo opet šampion hahahahahahaha
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti