Statistika ne igra: Željo nadmoćan u svim segmentima, ali Borac kući otišao pjevajući

Plavi su pokušavali iz svih oružja

Statistika ne igra: Željo nadmoćan u svim segmentima, ali Borac kući otišao pjevajući

Željezničar je u subotu navečer na svojoj Grbavici učinio sve ne bi li porazio Borac iz Banja Luke u prvom susretu ovosezonske Premijer lige BiH, a to pokazuje i statistika.

Plavi su silno željeli pred svojim navijačima pobjedom otvoriti novu sezonu, ali ipak nisu uspjeli. Ako je za utjehu navijačima tima s Grbavice, statistika kaže da su izabranici Amara Osima ispucali sav asortiman napadačkih rješenja i što se tiče toga, nemaju za čim da žale.

Generalna statistika koju donosi InStat kaže da su Plavi uputili ukupno 21 udarac prema Lučiću, od čega je tek šest udaraca išlo u okvir gola. Željo je imao posjed lopte 64 posto i izveo 10 kornera, ali ništa nije pomoglo. S druge strane, Borac je prema Eriću uputio sedam udaraca, dva su išla u okvir, imao je posjed lopte 36 posto, a izveo je i tri kornera.

Zanimljivo da su oba kluba napadala podjednako sa svih strana. 46 napada Želje išlo je po lijevoj strani, 42 po desnoj, a 17 po sredini. Banjalučani su po 30 puta napali s obje strane, dok su po sredini probali 19 puta. Željo je bio dosta uspješniji po lijevoj strani gdje je odbranu gostiju 'probio' 10 puta naspram desne strane gdje je misija uspjela tek četiri puta.

Po Instat Indexu najkorisniji igrač utakmice bio je Mladen Veselinović sa ukupnom ocjenom 268, dok je iza njega bio golman Borca Mladen Lučić s ocjenom 241. Po ovoj statistici dobro kotiraju i Filip Erić te Stojan Vranješ koji su dobili ocjenu 233, odnosno 196, a tu je i Jadranko Bogičević s ocjenom 230.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najviše pasova na susretu uputio je Petar Bojo (64) sa preciznošću od 85 posto. To je i jedini fudbaler koji je na ovom susretu dobio crveni karton.

Dodajmo i to da je najviše udaraca uputio Asim Zec (sedam), ali samo jedan je išao u okvir gola. Nešto precizniji su bili Vranješ s jedne i Veselinović s druge strane koji su pokušavali po četiri puta te su dva puta gađali metu. Ipak, nijedan od njih nije uspio postići gol.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rus
Da bog da da I pitari imaju ovako posteno sudjenje svaku utakmicu. Rusenje sa ledja zadnji igrac u 100% sansi I samo zuti karton. A jedva je docekao da Boji pokaze drugi zuti. Kad Zelji na Grbavici ovako posteno sude sta ce tek cekati mladost I druge u Banjaluci. Dodik se umjesao u fudbal I gura svoje. Da ne spominjem guranje radnika na silu u evropu. A vi likujte jebo Vam dodik mater retardirani.
0 11
Nany
Ko je pročitao ovu statistiku a nije pogledao meč, rekao bi da je sijevalo na sve strane, samo falili golovi. Ustvari, utakmica bila primjer antifudbala. Tenzije, grč, a nigdje fudbala.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi