Sinoć na autoputu oštećen autobus Hordi zla, uhapšeno 14 osoba

Novi navijački obračun

Sinoć na autoputu oštećen autobus Hordi zla, uhapšeno 14 osoba

E. Škorić

Na autoputu kod Ilijaša sinoć je oštećen autobus navijača Sarajeva po njihovom povratku s gostovanja u Banjoj Luci.

Prema informacijama, oštećen je autobus navijača Sarajeva, a na kraju je policija uhapsila 14 osoba. Horde zla su bile u Banjaluci na utakmici četrvrtfinala Kupa protiv Borca, pa se pretpostavlja da su im navijači gradskog rivala spremili "sačekušu"

MUP Kantona Sarajevo navodi da se incident dogodio oko 23:30. Zaustavljena su četiri putnička motorna vozila, a u njima je ukupno bilo 16 osoba. Iz MUP-a su naveli da se osobe lišene slobode mogu dovoesti u vezu sa pomenutim incidentom.

Primijećena je i demontirana zaštitna ograda na autoputu, kao i veći broj odbačenih predmeta. Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 1. KZ FBiH) i Oštećenje tuđe stvari (član 293. KZ FBiH). Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"U autobusu koji je oštećen nije bilo povrijeđenih putnika, a na samom autobusu su evidentirana oštećenja koja se ogledaju u razbijenom staklu na zadnjem dijelu vozila te udubljenja na bočnoj strani, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili predmetna krivična djela, slobode su lišeni: A.D. (1998), D.I. (1990), A.L. (1985), T.P. (1990), A.K. (1999), A.M. (1998), A.G. (2000), B.Dž. (1997), A.Z. (1984), E.A. (2002), E.B. (2005), I.A. (1970), A.O. (1992), i N.T. (1973), svi iz Sarajeva, a dvije maloljetne osobe su uz pratnju roditelja napustile službene prostorije i nad njima će u skladu sa zakonom biti izvršena kriminalistička obrada.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chesa
I A 1970 godište - ha ha ha 54 godine
3 0
E.Car
Svaki iole ozbiljan klub u Evropi i Južnoj Americi ima navijače i simpatizere. Navijači i u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj a da ne govorim u Engleskoj se svakodnevno sukobljavaju iz nekih svojih razloga koji nama simpatizerima možda nisu najlogicniji. Ne branim nikog ali to je najmanji problem ukoliko se sukobljavaju na stari pravedni način: Šakama i bez udaranja na podu!!! Ovi naši su uveli palice što mi se ne sviđa jer je to dokaz slabosti. Ali dok nema noževa sve je podnošljivo!!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi