Trener Plemića: "Na Grbavicu dolazi veličina koja se zove Zrinjski, pa je stadion rasprodat"
Petrović na jučerašnjoj utakmici

Sa mnogo optimizma Mostarci otvaraju drugi dio sezone

Trener Plemića: "Na Grbavicu dolazi veličina koja se zove Zrinjski, pa je stadion rasprodat"

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Zrinjski je jučer bez problema nadigrao Slaviju 3:0, te prošao dalje u Kupu BiH.

Plemići su dominirali cijeli meč i na kraju zasluženo slavili. Željko Petrović je tako uspješno debitovao, a na press konferenciji se kratko dotakao meča sa Slavijom, ali i najavio gostovanje Željezničaru.

Kazao je da očekuje ispunjenu Grbavicu, te da je smatra da je Zrinjski 'mamac' za publiku.

"Dobili smo 3:0, sve je završeno u dobrom redu, vidjeli smo dosta dobrih akcija, a promašili smo neke situacije koje trebamo zabiti. Sve u svemu, bilo je odlično. Ovo je zvanična utakmica, to je dobro, bolje nego generalka protiv nekog protivnika", rekao je Petrović.

Zrinjski borbu za prvaka nastavlja naredne sedmice protiv Željezničara na Grbavici.

Oglasi

"Oni se pojačavaju, doveli su sedam-osam, deset igrača. Grbavica je uvijek specijalan teren, imaju fenomenalne navijače, stadion je kako sam čuo skoro rasprodat. To treba da imponuje nama, dolazi veliki klub kao što je Zrinjski. Da nismo neka veličina, ne bi bio rasprodat.

Mi smo moramo biti 140 posto spremni, imamo kvalitet, smanjili smo grupu, te trebamo nastaviti dobro raditi. Ima dosta da se igra, ima ovdje dobrih ekipa, ima i 'mina'. Nije lako igrati ni protiv drugih ekipa, a mi pričamo samo o nama, Veležu, Borcu, Sarajevu... Trebamo gledati na nas, a mi ako budemo pravi biće to dobro", rekao je Petrović.

Navijači Željezničara najavljuju vatrenu atmosferu, no nije poznato kako je došao Petrović do informacija da je stadion već rasprodat sedam dana prije utakmice, iako će tako sigurno biti do subote.

Zrinjski u ovaj meč ulazi sa druge pozicije i sedam bodova zaostatka za jesenjim prvakom FK Borac, dok je Željezničar tek na desetom mjestu i ima 19 bodova, kolio imaju i Tuzla City te FK Igman Konjic.

Plavi sa Grbavice jučer su umjesto utakmice Kupa odigrali generalku protiv FK Velež Nevesinje i slavili čak 8:2. Bili su itekako raspoloženi i tako na najbolji način najavili duel sa Mostarcima.

Oglasi

"Napokon utakmica sa više golova. Ima situacija sa kojima sam mnogo zadovoljan, ima i drugih koje trebamo popraviti. Sa novim igračima se trebamo i bolje da razumijemo, nema povrijeđenih i to je dobro. Vjerujem da će se Charles brzo oporaviti, tako da možemo posljednji test uzeo kao nešto pozitivno", rekao je poslije jučerašnje utakmice šef struke FK Željezničar Bruno Akrapović.

Dotakao se i priprema koje su završene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadovoljan sam sa radom i pristupom igrača, novi igrači se brzo aklimatiziraju. Svaku utakmicu izgledamo bolje, te optimistično gledamo na početak drugog dijela sezone", dodao šef struke Željezničara.

Meč na Grbavici igra se u subotu od 16 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Jeste dolazi velicina koja je uz pomoc sudije Bandica otela na mizeran nacin titulu Želji to je ta VELICINA treneru plemica
5 0
E.Car
Jako poštujem taj klub i njihovi treneri su u prošlosti uglavnom davali normalne izjave u skladu sa realnoscu ali ovaj glupost lupi nema dalje!!!! Nikad se na Grbavici nisu karte prodavale zbog rivala koji dolaze već samo zbog veličine zvane ŽELJO!!!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi