Borac slavio na Grbavici uz buru protesta domaćih na večerašnje suđenje

Crveni Santosu i ponišen pogodak Grbavicu doveli do usijanja

Borac slavio na Grbavici uz buru protesta domaćih na večerašnje suđenje

E. Škorić

Derbi 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je večeras na punoj Grbavici u Sarajevu, gdje su Željezničar i Borac odmjerili snage, a slavili su gosti iz Banjaluke uz mnogo protesta od strane domaćih na pojedine sudijske odluke, dok su također viđene razne stvari zbog kojih će se najmanje govoriti o nogometu.

U dobroj formi i dobrom raspoloženju su i jedni i drugi dočekali ovaj derbi, a bodovi su bili neophodni u borbi za Evropu, da bi na kraju nakon velike borbe sva tri otišla prema Banjaluci.

U prvih 20-ak minuta na terenu nije bilo uzbuđenja niti prilika, iako su domaći bili nešto ofanzivniji i konkretniji. Taj period igre obilježio je navijački sukob, koji se dogodio odmah po ulasku Lešinara na stadion. Navijači su se gađali bakljama, pa je policija odlučila gostujuće izvesti sa stadiona.

Meč je bio kratko prekinut, srećom brzo je nastavljen. Prvi gol viđen je u 28. minuti. Štilić je izveo "skraćen korner", a Amoah se dobro snalazi i postiže svoj četvrti gol za slavlje Grbavice.

Nakon toga inicijativu preuzima Borac, veže dva kornera, ali ubzro dolazi i do pogotka. Prvo je Kulašin pogodio vanjski dio mreže, a u 33. minuti isti igrač postiže svoj drugi gol na Grbavici, gdje je svojevremeno igrao. Lopta je na putu do gola pogodila Hodžića što je svakako omelo Bendera.

U 37. minuti zamalo preokret, ali je Vojinović potpuno sam sa osam metara glavom šutirao ravno u Bendera. Malo je nedostajalo da Tatar iskoristi lošu reakciju odbrane Željezničara, no do kraja prvog dijela ostaje 1:1.

Oglasi

Na startu drugog dijela Beganović je zaprijetio Borcu, odbranio je Ćetković. Zatim pokušava i Amoah, Ćetković siguran. U 57. minuti važan detalj meča. Santos je dobio crveni karton, pošto je laktom zakačio jednog igrača Borca. Sudija Bilbija nije imao dilema. Pokazao mu je put u svlačionicu uz buru protesta domaćina.

Nekoliko minuta kasnije tresla se mreža Borca, ali je dosuđen faul Cocalića nad Ćetkovićem, pa je ustupio prekdi dok mu se ukazivala pomoć. Ubrzo je došlo do novog nesretnog slučaja, jer je pozlilo nekom sa tribine, pa je prevezen kolima hitne pomoći u bolnicu.

U 69. minuti Cocalić spašava domaće, pošto je sa linije glavom izbacio loptu, iako se činilo da je situaciji prethodio ofsajd.

Oglasi

U 78. minuti Galić je probao sa 25 metara, ali nije bio precizan. Borac u 83. minuti dolazi do potpunog preokreta. Piščević se dobro snalazi pred golom domaćih i pogađa za, ispostaviće se, velika tri boda Banjalučana.

Domaći su bili bijesni zbog nekih sudijskih odluka, a nezadovoljstvo će sasvim sigurno pokazati i u narednim satima ili danima, iako im to neće biti od prevelike pomoći jer se stanje na tabeli neće mijenjati.

Borac je prestigao Želju na tabeli i sa 30 bodova je sada treći, te se vraća u trku za titulu, a Željezničar sa 28 bodova zauzima četvrto mjesto. U narednom kolu Borac ide kod Leotara, a na Grbavicu dolazi Posušje.

Željezničar - Borac 1:2

Željezničar: Bender, Galić, Drina, Cocalić, Vego, Hodžić, Beća, Santos, Štilić, Amoah i Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Ćetković, Subić, Vojnović, Lazić, Andrić, Predragović, Piščević, Ninković, Tatar, Kulašin i Mrkaić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ja.hondo
Tuga jad i cemer. Profesionalni klubovi, profesionalci igraci, a psuju, *ebu mater, pljuju i to sve pred kamerama, a sad ce glavna tema biti navijaci, sudija, Vico, ovaj ili onaj. Kao drustvo smo dotakli dno i takvi bi u Evropu. Ccccccccc
25 3
Bulle
Navijo za Želju al zaslužen crveni, kako glup potez...
22 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi