Mulalić govorio o vječitom derbiju, 'čudnom' terminu, Hodžiću, Štiliću...

Plavi nadigrali Slobodu

Mulalić govorio o vječitom derbiju, 'čudnom' terminu, Hodžiću, Štiliću...

Samir Mlaćo
Željezničar je danas ponovo obradovao svoje navijače. Plavi su slavili 1:0 protiv Slobode u veoma lošoj predstavi.

Jedini pogodak postigao je Nedim Mekić sa 11 metara.

Svoje viđenje meča dao je šef struke Željezničara Edis Mulalić. Mulalić  se dotakao i vječitog sarajevskog derbija koji se igra u srijedu 08.marta u Zenici.

“Teška utakmica. Osjetilo se nama da igramo srijeda –subota. Nedostajalo je svježine. Stali smo da pobijedimo, igrali na rezultat. Hodžić i Štilić nisu bili sa nama, imali smo problema u pripremi utakmice. Istrčali smo, slavili, a Sloboda nije imala puno da izgubi. Drago mi je da im nismo dozvolili neke sto posto šanse. Utakmicu smo priveli kako treba i slavili“, rekao je Mulalić.

U srijedu već derbi. Čudan je termin, 13 sati,a  neće biti ni publike.

“Čudan termin. Žao mi je zbog navijača, zbog njih igramo. Igramo na nekom zamjenskom terenu, ali tako će biti i FK Sarajevo. Čudan je derbi bez prisustva publike. Ne znam da li imaju gore reflektori... Sve je čudno nekako. Pravila Saveza su takva, mi to moramo ispoštovati, kao i FK Sarajevo“.

Oglasi

Imali ste problema u ovom meču. Kosorić je dobio šansu, Drljo je bio na ofanzivnom veznom.

“Nismo bili stabilni u zadnje četiri utakmice. Neću reći da je Drina to loše uradio, nego smo išli na iskustvo. Nisu dozvolili Slobodi ništa, a znali smo da nas mogu ugroziti iz prekida. Nama je bitno bilo da se stabilizujemo, da stanemo u bloku i da se protivnik ne može razmahati.

Drljo je u Mađarskoj igrao ovu poziciju, tu smo željeli iznenaditi. U prvom poluvremenu se nije vraćao da pomogne, shvatio je tu poziciju kao drugi špic. On je kvalitetan igrač, može uvijek viška napraviti. Niko ga tu nije očekivao, nije odigrao lošu utakmicu. Danas smo bili totalno ofanzivno orijentisani, šest napadača smo skoro imali. To smo htjeli, kući igramo“.

Kako gledate na komentare da je vaša postavka po mišljenju mnogih skoro uvijek ista?

“Imamo dvije situacije. Nije to baš tako. Mijenjali smo taktiku i protiv Leotara. Mi pokušavamo sistem da prilagodimo profilima igrača koje imamo. Ne možemo krenuti sa dva špica, dečko nije prošao pripreme. Svi znaju koji kadar imamo i ko može šta igrati. Svak svakoga prati, lako je to vidjeti. Ja bi volio da igramo ko Barcelona, ko City, ali nemamo profil tih igrača. Moj neki igrač ne zna jedan sistem, a ne pet- šest... Da imamo 30 igrača rotirali bi sve... Sistemi se prave u odnosu na tim i igrače koje imaš. Mislim da mi igramo napadački... Svaku smo visoko, igramo otvoreno, pratimo Željinu tradiciju...“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kakva je situacija sa Hodžićem i Štilićem?

“Štilić je obnovio povredu protiv Zvijezde, nije trenirao protekle dane.. Što se tiče veznog Hodžića, vidjet ćemo“., završio je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Molim da mi novinar objasni naslov: Plavi nadigrali Slobodu!
3 0
user1659354598
Danas je bilo vazno pobjediti,nismo dobili parne kartone a skoro svi igraci su koji bi dobili karton nebi igrali derbi i tuj smo oflicno odigrali,nije bilo gledljivo ali danas je takva utakmica bila,sad imamo dan vise od sarajeva i u derbi ulazimo opusteniji i mirniji nego oni,sad Edise spremi ekipu i jako udjite u utakmicu i mislim da smo trenutno u boljoj poziciji od sarajeva
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi