Mulalić govorio o pojačanjima, ali i dobio pitanje šta se dešava sa Subašićem i Mekićem...

Željezničar se remijem oprostio od svojih navijača

Mulalić govorio o pojačanjima, ali i dobio pitanje šta se dešava sa Subašićem i Mekićem...

S. Mlaćo
Željezničar je večeras razočarao svoje navijače protiv Posušja.

Bilo je 1:1, iako je Željezničar dominirao u prvom dijelu. Gosti su se u nastavku probudili i iskoristili veliki kiks golmana Bendera te došli do vrijednog boda.

Edis Mulalić je razočaran stigao na press konferenciju, a otvoreno je govorio da žali za propuštenim šansama iz prvog dijela.

“Vrhunsko prvo poluvrijeme, nismo jurcali, znali smo da su odgovorni i da blizu stoje. Imali smo 3-4 zicera prvo poluvrijeme, tu smo trebali zatvoriti utakmicu. Nismo, pa se dogovorimo da isto radimo, a naš korner završimo u posjedu lopte kod golmana. Nije fer i pošteno da sad kritikujemo Bendera, spasio nas je mnogo puta. Zna sam šta je trebao da uradi... Tada se ugasilo ono što smo mi planirali, igralo se gore – dole, nije bilo taktike. Na kraju smo mogli hladno izgubiti. Tipičan primjer kako jedna greška ugasi utakmicu. Boli me što smo trebali sve riješiti ranije, žao mi je tih 50 minuta. Zato smo danas zaslužili samo bod, te čestitam gostima. Momci su pošteni, kao i ljudi koji vode klub“, rekao je Mulalić.

Rezime dosadašnjeg dijela sezone Željezničara.

Cilj je bio da napravimo iskorak u odnosu na prošlu godinu. Po meni smo napravili, ali je glupo da ja to iznosim. U gostima smo drugi tim u ligi, tu smo negdje cijele vrijeme bili u vrhu. Ako ću izdvojiti neku utakmicu, mogu reći da nas je teško neko nadigrao. Utakmica sa Sarajevom je bila za infarkt, protiv Tuzle smo igru naplatili golovima. Negdje smo nagrađeni, negdje ne. Imamo dva mlada reprezentativca, neki igrači koji su došli su skrenuli pažnju na sebe, a dosta je mladih koji mogu dosta toga napraviti“.

Oglasi

Da li Vas je neko nadigrao?

“Velež u Gabeli. Možda Široki Brijeg na Pecari, ali nije to bilo ono baš da se može reći...Super je ako se ne možemo sjetiti, to je dobro“.

Koliko pojačanja je potrebno Željezničaru za borbu za Evropu?

“Dosta. Više od 5? Ne.Nismo adekvatno duplirani na svakoj poziciji. Umijeće je da smo uspjeli sa malim povredama izvući polusezonu. Toliko moraš biti kuhar da napraviš smjesu da se niko ne povrijedi. Nismo igrali prijateljske, važnija je bila subota i liga. Tu smo u vrhu, imamo utakmicu manje, ali jasno je vidljivo da se moramo pojačati. Moj cilj i zadatak je bio da izvučem maksimum. Da li sam uspio u tome, ne znam, neko će reći da, neko ne. Moramo dovesti ciljana pojačanja... Da li to možemo, ne znam... Ja mogu reći plan i koja su tu mjesta, ostalo nije u mom dometu.

Da li je Željezničar morao bolje, da li je nedostajalo hrabrosti, ideje... Dotakao se Subašića, Mekića...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Kako zamijeniti? Da bi ekipa bila šarolika, treba ti različitih tipova, širi kadar... Mekić je imao pad poslije Sarajeva, a neke stvari nisu za javnost... Igrali su koliko su trebali da igraju, po mom mišljenju. Da pratite treninge znali bi sve. Svaki rad izbaci neke pojedince. Ovaj rad je izbacio nekog drugog igrača... Trening im je ulaz. Zašto da mijenjam Santosa i Amoaha ako igraju dobro?

Ovdje će igrati samo ko je sto posto za Želju. Kod Mekića nije tako u jednom dijelu. Kada se Mekić potpuno posvetio FK Željezničar, odmah je zaigrao. Imamo i to U-21 pravilo, moramo mijenjati. Mekić bi negdje igrao da nije bilo toga. Morali smo nekada i golmana mijenjati. Nazovite ih i pitajte šta se dešava sa njima... Ja ću uvijek stati na stranu svog igrača... ,završio je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Mamu ti je bem ubili smo vas nogama na Grbavici radovali ste se iksu ko da ste Real pobijedili, a sa igracem vise; kakvo gov no nepravedno.
8 8
hzsg
Mulalicu reci nesto na temu ima li napokon kakovog investitora, nekog sponzora ili kako ga vi volite zvati strateškog partnera..? Ima li zainteresiranih, dugo to traje, godinama se nesto nagovjestava, ali ništa...! Odgovoricu ja u tvoje ime... NEMA NIKOGA NI NA VIDIKU, AMA BAŠ NIKOGA NECE NIKO DA ULAŽE NOVAC U SMETLJARSKI KLUB KOJI NEMA NIKAKVU PERSPEKTIVU, dakle i dalje se drzite poznate VIZIJE MALENOG KLUBA koji staje u jednu rjec a to je SADAKA,
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi