Od dominacije do bezidejne igre: Nezapamćena glupost Bendera koštala Željezničar protiv Posušja
Željezničar nije uspio uveseliti navijače na njihov 35. rođendan kojeg su večeras proslavili na Grbavici

Remi na Grbavici

Od dominacije do bezidejne igre: Nezapamćena glupost Bendera koštala Željezničar protiv Posušja

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici ugostio Posušje, a na kraju je susret završen rezultatom 1:1 uz nevjerovatan broj promašenih šansi domaćeg tima u prvom poluvremenu i veliku glupost golmana Josipa Bendera zbog koje gosti nose bod kući.

Željezničar je i danas pokazao dva lica u svojoj igri. Prvo poluvrijeme je bilo fenomenalno, ali je ekipa Edisa Mulalića nestala s terena u drugom dijelu.

Domaći tim dominira od prve minute ovog meča. Prvu značajnu priliku propušta Dženis Beganović koji u devetoj minuti iz dobre situacije loptu šalje preko gola.

Isti igrač je u šansi u 18. minuti. Odlično se izborio za loptu na 20-ak metara od gola, dobro šutira, ali se stativa ispriječila i ostalo je 0:0.

Uragan Želje nastavljen je i u narednim minutama. Kukić u 19. minuti spektakularno brani lukav pokušaj Štilića, a zatim minut kasnije brani i udarac Drine, koji nije uspio zabiti ni iz popravnog.

Posušje jedinu šansu stvara u 30. minuti. Hanuljak krade loptu na 30-ak metara od gola, proigrava Bobana, a napadač gostiju promašuje zicer i propušta veliku priliku da svom timu donese prednost.

Oglasi

U 35. minuti kreće velika rođendanska bakljada na Grbavici, a u istom trenutku Željezničar stiže do vodstva. Štilić odlično ubacuje iz prekida, Armin Hodžić je najbolji u skoku i pogađa za 1:0.

Armin Hodžić postiže pogodak protiv Posušja (Foto: T.Hebib /SportSport.ba)

Do kraja prvog dijela još dvije velike šanse za Plave. Obje je imao Sadad Subašić. Prvo mu je Kukić skinuo udarac, a u popravnom veznjak Željezničara promašuje kompletan gol s nekoliko metara i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Igra Željezničara raspala se u nastavku. Posušje je u 50. minuti došlo do izjednačenja, a na njemu mogu zahvaliti golmanu domaćeg tima Benderu.

Čuvar mreže Plavih se poigravao na 30-ak metara od gola. Ostao je bez lopte, a Toni Jović to koristi i šalje loptu u praznu mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Pet minuta kasnije gosti su mogli do preokreta. Boban šutira, Bender brani, a jedan od gostujućih fudbalera kasni na loptu koja prolazi tik pored stative.

Oglasi

Edis Mulalić nije uspio oporaviti svoj tim u narednim minutama. Nije bilo očekivanog pritiska, a trener Plavih poprilično nelogičnim rotacijama nije dobio previše.

Napadi Željezničara bili su jalovi, a Posušje je opsno bilo iz kontri, pa je tako Boban u 78. minuti meča imao još jednu odličnu šansu, no ponovo šutira neprecizno.

Ništa Plavi nisu napravili do kraja. Ostalo je 1:1 i Posušje na kraju zadovoljno odlazi kući s jednim osvojenim bodom.

Napomenimo da su domaći meč okončali s igračem manje, a u nadoknadi je isključen Luka Malić nakon što je dobio drugi žuti karton.

Premijer liga, 19. kolo:

Željezničar - Posušje 1:1

ŽELJEZNIČAR: Bender, Galić, Drina, Cocalić, Malić, Hodžić, Subašić, Mekić, Štilić, Amoah, Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

POSUŠJE: Kukić, Lučić, Pavlović, Kraljević, Bešlić, Krišto, Roca, Z. Begić, Hanuljak, Jović, Boban.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Posušje drasticno oštećeno na šugavici. Po kozna koji put se sudi dirigovano u korist željane, ali željkan toliko loš da zajedno sa sudijama ne može doci do pobjede. Ovoj je maksimum maksimuma od štrumfovske ekipe.
19 10
Hellas
Nevjerovatno da se ne pominje nimalo kradja i navlacenje sudije u korist Zelje hehe
19 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi