Mulalić: Da je bilo još vremena zabili bismo i drugi gol

Plavi remizirali na Koševu

Mulalić: Da je bilo još vremena zabili bismo i drugi gol

S. Mlaćo
Željezničar je ostao neporažen na Koševu (1:1).

Sarajevo je povelo, imalo sve u svojim rukama, ali Plavi su se probudili i na kraju došli do boda.

Svoje viđenje meča dao je trener Edis Mulalić.

“Dva različita poluvremena za naše strane. Ponovo smo u kadru imali pet –šest igrača do 21 godine, oni će opet dobiti šansu, jer se to stasava. Sarajevo je izašlo agresivnije, a mi smo morali hrabrije. Sarajevo nas je tu zadeveralo, zasluženo su poveli, imali još jednu – dvije šanse, a onda dolazi drugi dio. Neću reći šta smo uradili u svlačionici na poluvremenu, ali pokazali smo karakter, pogodili su sa izmjenama, a neke su bile prinudne. Igrali su koliko su mogli, to im je bila prva aktivnost poslije Tuzle. Kada se sve sumira, mislim da je rezultat realan. Sarajevu prvo poluvrijeme, nama drugo“, kazao je Mulalić.

Željo je bio konkretniji, to se moglo vidjeti na terenu.

“Slažem se da je Sarajevo moglo pobijediti... Da je bilo još vremena zabili bi mi i drugi gol. Takav imam osjećaj. Što se tiče zaštićenog godišta, apsurd je staviti jedan minut igrača, pa ga izvesti. Ko je mene natjerao sa 16 godina da igram za prvi tim? Kvalitet. Mi danas smo počeli sa pet do 21. godine, oni će stasati i proći ova iskustva. Kaznio bi te što stave igrača minut i izvedu, šta očekujem od toga dječaka... Ne petljam se, ne vodim tuđu politiku...“.

Nekoliko utakmica do kraja je ostalo do kraja, kakva je budućnost ekipe?

“Za nas je ovo posebna utakmica. Mi smo osjetili šljaku ovdje, a i grbavičku. Željo je tu gdje je, moramo napraviti iskorak u svemu. Ako će biti bolje za Želju, ja ću prvi otići. Svim momcima treba respekt dati, ostati kada se spomenju njihova imena. Od onoga što imam izvlačim maksimum, neko će se složiti, neko i ne mora, a mi smo blizu maksimuma. Za nešto više treba svašta nešto“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je i dalje bez pobjede u gostima.Sada Plavi igraju dvije utakmice u tri dana.

“To je apsurd. Imali smo problema zbog tog prvenstva i u pripremi utakmice. Skidali smo se na pomoćnom terenu. Sada igramo ponedjeljak, srijedu pa nedjelju. Neću da pričam šta ne znam, odnos Saveza, stadion i to... Mogu reći da je to za ekipu užas. Pokušat ćemo rotirati nešto, ali igrati u 48 sati dvije utakmice, ma dajte... Ne može se organizam oporaviti, treba nam 30 igrača“.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kondor
Hahahaa kako si jadan. Zadrzavali ste vrijeme od 80.minute. bijednice unistio si derbi. Jednu priliku zs 100 minuta igre.
23 6
Uranija
Da nisi imao sreće bilo bi 3:1 za Sarajevo, ali ipak si mitoman tako da sve je ok
18 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi