FK Željezničar već u srijedu igra prijateljski meč
Karić se pokazao u sjajnom izdanju protiv Zrinjskog

Rival je federalni prvoligaš

FK Željezničar već u srijedu igra prijateljski meč

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Željezničar je drugi dio sezone u prvenstvu otvorio remijem protiv HŠK Zrinjski.

Bilo je 0:0, a Plavi su pružili kvalitetnu partiju i bili bliže pobjedi. Sada se već okreču narednom duelu, a rival je Široki Brijeg. Zbog radova na Pecari, susret će biti odigran u Čitluku ili Posušju.

Do tada Željezničar će odigrati i jedan prijateljski meč. Rival će biti kakanjski Rudar, član Prve lige FBiH.

Kakanjci su razočarali u prvom dijelu sezone, no sada žele da proljeće bude u puno boljem izdanju kada su njihove igre u pitanju. Na mjesto trenera je imenovan iskusni Nijaz Kapo, koji će predvoditi ekipu u drugom dijelu sezone.

Iz Rudara su potvrdili da se meč igra u srijedu od 14 sati na pomoćnom terenu Grbavice.

🤝 Sljedeću prijateljsku utakmicu naš tim igra protiv FK Željezničar. Utakmica se igra u srijedu na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, a počinje u 14,00 sati. 🟢⚫ #samoRudar #zauvijek

Posted by FK Rudar Kakanj on Monday, February 19, 2024
Oglasi

Rudar je prije par dana izgubio od Bratstva u prijateljskom meču 2:0, a remizirao je sa NK Stupčanica Olovo (0:0).

Kada je Željezničar u pitanju, Bruno Akrapović će vjerovatno šansu dati igračima sa manjom minutažom protiv Zrinjskog, te svima ostalima koji konkurišu za prvi tim. Nekoliko ih se priključilo ekipi u završnici priprema pa će im ovakve utakmice dobro doći.

Željezničar u nedjelju gostuje Širokom Brijegu, a susret će biti odigran u Čitluku.

Široki Brijeg je zbog radova na travnjaku Pecare domaćin na Barama, a biće zanimljivo vidjet kakav će teren dočekati nogometaše dva tima.

Rudar i poslije prijateljskog meča na Grbavici nastavlja sa pripremama za drugi dio sezone. Nastavak je planiran za 09.03., a Kakanjci odmah imaju težak ispit. Zove se jesenji prvak FK Sloboda Tuzla.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ajanbrrin
Bruno radi dobar posao samo lagano... Sretno!
2 0
Frane
Jesu proslavili remi kao što su se na utkamici bacali na glavu kao da je finale LP.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi