FK Željezničar u generalci nadoknadio sve propuštene šanse u dosadašnjim pripremama
Cocalić slavi pogodak na današnjem meču

Plavi se lako obračunali sa Veležom iz Nevesinja

FK Željezničar u generalci nadoknadio sve propuštene šanse u dosadašnjim pripremama

S. Mlaćo, foto: K. Dedić

FK Željezničar je jedini premijerligaš koji neće igrati u osmini finala Kupa naše zemlje, pa su Plavi odlučili da odmjere u generalci snage sa FK Velež Nevesinje.

Duel sa niželigašem došao je kao generalka Plavima i odradili su je najbolji način. Željezničar je na kraju slavio nevjerovatnih 8:2.

Željezničar je golijadu najavio već u devetoj minuti kada je Drljo ubacio, a Cocalić neometan glavom pogodio mrežu Veleža. Željezničar je nastavio sa napadima, a u 25. minuti problem za Brunu Akrapovića.

Bismark Charles je ove zime stigao na posudbu, a povrijedio se pa je na teren ušao Dženan Haračić koji se pokazao u veoma dobrom izdanju. U 32. minuti Amoah pogađa za 2:0, a prethodno je Haračić 'ukrao' jednu loptu, da bi Amoah iz drugog pokušaja pogodio. U 38. minuti Krpić za Hiroša, a ovaj sigurno pogađa za 3:0.

Par minuta kasnije bilo je 4:0. Raspoloženi Amoah je pogodio i jasno je bilo da će premijerligaš slaviti sigurnu pobjedu. Uzvratio je Velež, te pred sami kraj prvog dijela Drašković pogađa za 4:1.

Željezničar je ofanzivno nastavio i u drugom dijelu. Drljo je bio strijelac, Velež se potpuno 'raspao', a u 64. minuti Krpić pogađa za 6:1.

Oglasi

Na teren je tada ušao Aleksandar Boljević koji je imao problema sa povredama i na pripremama, no samo što je ušao pogodio je za 7:1. Ušetao se u gol Boljević i sigurno svojim povratkom obradovao navijače Željezničara.

Nakon toga tempo je pao, problem je bila i jaka kiša, pa su i igrači prije svega gledali da ne dođe do neke teže povrede. u 82. minuti lijepa akcija Veleža, te smanjuju crveni preko Draškovića na 7:2. Muftić je istrčao sa svog gola, Drašković ga je zaobišao i pogodio praznu mrežu.

Par minuta kasnije 8:2. Velika gužva pred golom Veleža, povratnik Antonio Pavić se dobro snalazi i sigurno pogađa za 8:2.

Do kraja je ostalo 8:2, a glavni sudija je nešto ranije svirao kraj.

Oglasi

Željezničar se sada vraća kući i Plavi počinju pripreme za nastavak sezone. Rival je već naredne subote od 16 sati HŠK Zrinjski, aktuelni prvak naše zemlje.

Željezničar je mnogo mijenjao ove zime, došao je i novi šef struke, pa će biti zanimljivo vidjeti u kakvom će se izdanju pokazati Plavi pred svojim navijačima koji su razočarani nakon prvog dijela sezona.

Treba dodati da će se u ponedjeljak Željezničaru priključiti i Azur Mahmić koji je dogovorio posudbu iz FK Velež. Mahmić nastupa u zadnjoj liniji, te ima 20 godina.

Prijateljski meč:

FK Željezničar - FK Velež Nevesinje 8:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Cavnić, Radinović, Coacalić, Ovčina, Drljo, Hiroš, MIjić, Krpić, Haračić i Bismark.

FK Velež Nevesinje: Zurovac, Petković, Gutić, Repović, Abaza, Sekulović, G. Prodanović, S. Prodanović, Anđelović, Drašković i Mikuljić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Nevjerovatno
1 2
user1706346829
Pitari na aparatima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi