FK Željezničar poveo, ali Zvijezda 09 se brzo vratila
Nije dugo trajalo slavlje gostiju

Zanimljiv meč u Ugljeviku

FK Željezničar poveo, ali Zvijezda 09 se brzo vratila

S. Mlaćo

Željezničar je poveo na gostovanju kod Zvijezde 09, ali brzo su se vratili domaći i sada je 1:1.

Pllavi su poveli 1:0 i činilo se da će lako do pobjede, no sedam - osam minuta kasnije Wadze je pogodio za izjednačenje.

Krenimo redom. Veliki dio posla odradio je Haračić, lopta je stigla do Amoaha, on ubacuje, a Boljević sigurno pogađa.

Bila je to radost za navijače Željezničara i Plavi bi sada mogli do prvih bodova u gostima ove sezone, što djeluje pomalo nevjerovatno, ali istinito.

Željezničar bi eventualnom pobjedom zakazao vječiti derbi već narednog vikenda, no Zvijezda se neće predati, što je potvrdio i Wadze koji je pogodio za 1:1, te vratio stvari na početak.. Smiješna je ispala odbrana Željezničara, što je ofanzivac Zvijezde 09 iskoristio i matirao golmana Muftića. Ukoliko Plavis a Grbavice eventualno slave, u 23. kolu igra se vječiti derbi na Koševu jer je Sarajevo petoplasirano.

Treba istaći da Željezničar ima veliku podršku navijača koji od prve minute bodre svoje ljubimce.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u prošlom kolu savladao FK Sarajevo sa čak 3:0 i sigurno da je mnogo bolja klima na Grbavici u svakom pogledu, no navijači žele i pobjedu kod fenjeraša na tabeli.

Treba istaći da se danas igra derbi Zrinjskog i Borca, dok će 22. kolo Wwin lige biti kompletirano sutra duelom Veleža i Tuzle City.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
e moj Selimovicu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi