FK Željezničar: Gostujućim navijačima se mora omogućiti da prate cijelu utakmicu

Oglasili se nakon dešavanja u Banjaluci

FK Željezničar: Gostujućim navijačima se mora omogućiti da prate cijelu utakmicu

E. Čaušević

Željezničara je večeras u gostima pobijedio Borac (0:2) i tako se plasirao u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi su do prednosti stigli u 66. minuti kada je Janičić postigao autogol, a samo četiri minute kasnije Semir Štilić je majstorskim golom postavio konačnih 0:2.

Željezničar je imao podršku svojih navijača, ali su oni na stadion pušteni tek nakon prvog poluvremena. Manijaci su na tribini proveli tek nešto više od 40 minuta jer su deset minuta prije kraja zbog sigurnosnih razloga morali napustiti stadion.

S Grbavice su se oglasili nakon meča povodom ovih dešavanja, te su poručili da se mora prestati s diskriminacijom gostujućih navijača i da im se treba omogućiti da mogu pratiti cijelu utakmicu. Saopštenje Plavih prenosimo u cjelosti.

"Duel FK Borac i FK Željezničar u Kupu BiH, odigran na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, navijači našeg Kluba su mogli gledati tek nešto više od 40 minuta.

'Najvatreniji navijači našeg Kluba su pušteni na stadion tek nakon 45 minuta igre, a isti su morali napustiti deset minuta prije kraja utakmice', izjavio je Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar i naglasio da se i u prvom kolu nastavka prvenstva isto dešavalo i u Bijeljini.

Tim povodom iz UO FK Željezničar su poručili da ću u cilju zaštite integriteta Kluba i njegovih navijača tražiti od nadležnih organa da se prekine sa diskriminacijom gostujućih navijača i da im se omogući gledanje cijelog toka utakmice i omogući fer i sportsko navijanje za klub koji svim svojim srcem vole.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Posebno je važno naglasiti da navijači FK Željezničar, su istinski ljubitelji fudbala, i to mogu potvrditi i domaćini mnogih prvenstvenih i kup utakmica, koji na utakmice dolaze sa namjerom da podrže svoj klub i uživaju u igri. Uspostavljanje prakse naknadnog uvođenja i ranog izvođenja navijača sa stadiona pokazuje se izrazito nepoštovanje prema onim, koji satima putuju da bi bili uz svoj tim, a zbog kojih se fudbal i igra.

Iz FK Željezničar su se, ovom prilikom, željeli zahvaliti i domaćinu, FK Borac na gostoprimstvu i fer i korektnom prijemu fudbalera, stručnog osoblja i zvaničnika FK Željezničar".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Valdore
ISTINSKI LJUBITELJI FUDBALA HAHAHHAHAA
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti