Gasal saopštio lijepe vijesti

Sutra se vraća kući

Gasal saopštio lijepe vijesti

S. Mlaćo
Član Željezničara Hamza Gasal uspješno je operisan u Finskoj.

Gasal je ove polusezone upisao tek sedam nastupa i dodao tri pogotka, a  razlog je neugodna povreda koja ga je odvojila od terena.

Na kraju je odlučeno da otputuje u Finsku gdje je podvrgnut liječenju rupture proksimalne tetive rectusa femorisa lijeve natkoljenice.

Operativni tretman je obavljen u gradu Turku, a iz FK Željezničara su najavili da će Gasal odsustvovati četiri mjeseca.

"Operisan sam, sve je dobro hvala Bogu. Sada mi slijedi mirovanje, pa ću morati koristiti i štake. Sutra se ako Bog da vraćam za Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Gasal za SportSport.ba.

Mladi bh. reprezentativac je posljednji put igrao 31. avgusta u pobjedi na Posušjem, te je od tada izvan terena.

Oglasi

Zbog povreda je propustio duele sa Igmanom, Sobodom, Slogom, Leotarom, Zrinjskim, Širokim, Veležom, Tuzlom City, Borcem i posljednji s Posušjem na Grbavici.

Svakako da će njegov izostanak u drugom dijelu sezone biti problem sa Grbavice koji ionako nemaju širok izbor kada je igrački kadar u pitanju.

Kada su pojačanja u pitanju, sve će ovisiti o finansijskoj situaciju u klubu, a nogometaši su sada na pauzi.

Pojačanja su Željezničaru svakako potrebna, a ponajviše 'škripi' na poziciji lijevog beka, te u napadu, kao i na krilnim pozicijama gdje gotovo svaki meč moraju igrati Santos i Amoah koji su opravdali očekivanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gasalova prednost bila je i ta što ima tek 19 godina, te je bio dodatni bonus za tim s obzirom na pravilo za broj nogometaša 'zaštićenog godišta',  pa je i tu sada nastao problem za Željezničar.

Plavi sa Grbavice polusezonu su završili na četvrtom mjestu, a sa pripremama će startati sredinom januara naredne godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

delta
A Subasic,sta je s njim,meni se cini da je i on krilni igrac?Gdje su ostsli omladinci sa 18-29 godina,toliko o Zeljinoj skoli nogometa....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi