Promijenjena satnica meča duela Željezničara i Posušja na Grbavici

Sada i zvanično određen termin

Promijenjena satnica meča duela Željezničara i Posušja na Grbavici

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Željezničar i Posušje će naredne subote odmjeriti snage te otići na zimsku pauzu.

Prvobitno je bilo planirano da se meč igra u 17 sati, no zatim je otišlo do promjene. Susret je planiran u 13 sati zbog TV prenosa, ali sada je došlo do nove promjene termina.

Odlučeno je da se susret igra od 17 sati, što je i potvrđeno iz FK Željezničar za SportSport.ba.

Jučer je odlučeno da će za navedeni meč biti zatvorena sjeverna tribina Grbavice, pa će navijači Željezničara moći da pruže podršku svojim ljubimcima sa istočne, južne i zapadne tribine.

Kaznu je dobio saznao i šef struke Željezničara Edis Mulalić.

Mulalić će u kasu Saveza morati da uplati 1.500 KM.

Oglasi

On je na kraju prvog dijela te na kraju meča žestoko protestovao kod sudije Luke Bilbije i njegovih pomoćnika, a zatim i komentarisao suđenje na zvaničnoj press konferenciji. Iz Saveza su naveli da Mulalić nije poštovao Kodeks ponašanja članova NS BiH.

“Najodvratnija utakmica. Vodio sam par ovakvih utakmica u ovoj ligi i ligi susjedne zemlje, ali ovo je najodvratnija. To nema veze sa fudbalom, pogotovo drugo poluvrijeme. To je strašno. Borac je kvalitetan dovoljno, a ja da sam ovako zaštićen bježao bih svima 12 bodova, možda 15. Razočaran sam.

Čujem da je drugi gol ofsajd, ofsajd je ofsajd, nema mali. Imaju slike. Čitava dužina tijela je u ofsajdu. Kome da se žališ sada. Neću plakati. Kome? Kolegi čestitam. Ne smije niko ovo spomenuti, kako bolan? Nevjerovatno. Crveni karton je bio preloman, mi bismo dobili glat da smo ostali svi. Čestitam kolegi, da Bog da bio prvak sa svojim Borcem“, kazao je Mulalić u Plavom salonu Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar je trenutno na četvrtom mjestu sa 28 osvojenih bodova. Plavi su posljednjih pet utakmica upisali tri poraza i dvije pobjede.

Plavi sa Grbavice nakon Posušja će odmjeriti snage u Skoplju sa Vardarom povodom rođendana makedonskog velikana. Prethodno, u vikendu iza nas Posušje dočekuje Slobodu, dok je Željezničar slobodan s obzirom da je vječiti derbi sa FK Sarajevo odgođen za 08. mart naredne godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Pa ima jos utakmica to kolo dragi ss.ba portal! Pa ne igra samo Zeljo ovu ligu napisali ste 25 tekstova o Zeljnjicaru u zadnjih 3 dana, pa hebote i onda bolesnici nepismeni narkomani i tastatura warriorsi mitomanijaci pisu kako je ovo bordo portal hahaahahahahaahah
0 5
Brazuka
Napuniti stadion
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi