Zloglasni navijači Legije ne mogu u Mostar
Foto - EPA

UEFA odlučila

Zloglasni navijači Legije ne mogu u Mostar

Midhat Šljivak

Navijači varšavske Legije dobili su zabranu dolaska u Mostar na meč Konferencijske lige protiv HŠK Zrinjski. Evropska fudbalska federacija (UEFA) zabranila im je put na gostovanje u Bosnu i Hercegovinu nakon popriličnog haosa kojeg su napravili na meču protiv AZ Alkmaara.

Zloglasni navijači varšavske Legije ne mogu prisustvovati utakmici Konferencijske lige koja se 26. oktobra igra u Mostaru. Odluka je to Evropske fudbalske federacije (UEFA) nakon haosa kojeg su napravili u Alkmaaru tokom duela protiv AZ-a.

Navijači Legije važe za itekako žestoke momke. To su dosta puta i dokazali na brojnim utakmicama gdje su pravili poprilične probleme organizatorima i policiji.

Ni gostovanje u Alkmaaru nije prošlo bez problema. Imali su obračun s policijom, jedan od policajaca je s povredama glave završio u bolnici, pa je UEFA nakon svega viđenog odlučila reagovati.

Krovna kuća evropskog fudbala zabranila je put navijačima ovog kluba na naredno gostovanje. Legia svoj naredni meč igra protiv prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog u Mostaru i organizatorima će nakon svega biti mnogo lakše da se pripreme za utakmicu.

Oglasi

Legia je zbog navijača dobila kaznu od 15.000 eura, a istraga o dešavanjima nakon okončanja utakmice kada su uhapšeni igrači tima iz Varšave Radovan Pankov i Josue, te zadržavanju autobusa s igračima poljskog tima, bit će nastavljena u narednom periodu.

Situacija u grupi E Konferencijske lige nakon dva kola je zaista interesantna. Sve četiri ekipe imaju po pobjedu i poraz i tri osvojena boda. Zrinjski i AZ Alkmaar su na gol-razlici 4:4, a Aston Villa i Legia su postigli i primili po tri pogotka.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Poljski velikan je u prvom kolu savladao Aston Villu s 2:1, a zatim su doživjeli poraz na gostovanju od AZ Alkmaara s 1:0.

S druge strane izabranici Krunoslava Rendulića su u utakmici za pamćenje savladali AZ Alkmaar s 4:3, a zatim su u sudijskoj nadoknadi poraženi u Birminghamu od Aston Ville s 1:0.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
uefa im je spasila gu*ice, bezbolnije im je ići u ukrajinu.
0 4
BosanskaSvedska
A hocel ovi ugrozeni moci ici u warsavu?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi