Nevjerovatni Arapović obilježio pobjedu kadeta Zrinjskog, slavili i Željezničar, Sarajevo, Borac...
Detalj sa meča na Grbavici: Stameni Grebović u duelu sa jednim igračem Širokog

Omladinska Premijer liga za kadete

Nevjerovatni Arapović obilježio pobjedu kadeta Zrinjskog, slavili i Željezničar, Sarajevo, Borac...

Samir Mlaćo

Počeo je drugi dio sezone i u Omladinskoj Premijer ligi naše zemlje za kadete.

Počeo je drugi dio sezone i u Omladinskoj Premijer ligi naše zemlje za kadete.

Lider na tabeli je HŠK Zrinjski, a prate ga Borac, Željezničar i Sarajevo. Mladi Plemići nisu imali problema u prvom kolu nastavka sezone protiv Igmana iz Konjica.

Slavili su 5:1. Nevjerovatan meč odigrao je Antonio Arapović koji je postigao čak pet pogodaka, a sve u posljednjih pola sata meča.

Domaći su prvi poveli pogotkom Kenana Kovačevića, ali onda doživjeli težak poraz.

Sarajevo je opravdalo ulogu favorita protiv Zvijezde, iako je nakon prvog dijela pisalo 'samo' 1:0. Amar Cerić je pogodio u 33. minuti, ali u nastavku su gosti pali.

Oglasi

Danas sjajni Ahmed Tiro je pogodio za 2:0, a onda u 65. minuti Anes Mehmedović pogađa za 3:0. Konačnih 4:0 je postavio Faris Gradišić.

Široki je imao jedanaesterac na Grbavici, ali onda doživio poraz                                                                                                                                                       

Željezničar je na Grbavici u subotu ugostio vršnjake iz NK Široki Brijeg i slavio 2:0. Gosti su mogli povesti u 41. minuti, ali Filip Jelčić nije iskoristio penal, tačnije njegov pokušaj odbranio je golman Dejan Trapara.

Kaznio je to Željezničar sa dva pogotka Sanina Mešića, treba istaći da su i gosti imali svoje šanse. Odbrana Željezničara je bila na nivou, a kvalitetnu partiju pružio je stameni defanzivac Dino Grebović koji je komandovao odbranom Plavih.

Kadeti Borca su sa 2:0 savladali Velež, a strijelci su bili Miloš Lazić i Pavle Pavković. Gostujuću pobjedu vidjeli smo u duelu kadeta Sloge Doboj i GOŠK-a.

Bilo je 1:0 za goste pogotkom Luke Karlušića u 78. minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Za tri dana svoj meč 20. kola igraju Posušje i Tuzla City.

Kada je tabela u pitanju, Zrinjski je prvih sa 48 osvojenih bodova, Borac ima 42, a Željezničar 41. Sarajevo je na 39, no jasno je da ništa nije gotovo u borbi za prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi