Prekinuta Skupština FK Željezničar, navijači razočarani, pozivaju na odgovornost

Osudili čin predsjednika u ostavci

Prekinuta Skupština FK Željezničar, navijači razočarani, pozivaju na odgovornost

S. Mlaćo

Vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar jučer je prekinuta. 

Vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar jučer je prekinuta.

Za prekid sjednice Skupštine popularni Manijaci krive predsjednika u ostavci Ermina Čengića.

"Udruženje navijača FK Željezničar osuđuje jučerašnji čin prekida skupštine kluba koju je svojevoljno donio predsjednik u ostavci, Ermin Čengić. U vrlo teškoj situaciji u kojoj se Klub nalazi, gdje je potrebno djelovati odmah i sad, smatramo potpuno nelogičnim opstruiranje održavanja sjednice i donošenje bitnih odluka za Klub.

Pozivamo predsjednika u ostavci, kao i sve ostale članove skupštine, na odgovorno ponašanje i organizaciju nove sjednice u najkraćem mogućem roku, a najdalje za sedam dana. Obezvrijeđivanje najvišeg klupskog organa i onemogućavanje slobodnog demokratskog procesa je nedopustivo, a UNFKŽ će u narednom periodu pomno pratiti djelovanje svih članova i pozivati na direktnu odgovornost sve one koji ukazano povjerenje zloupotrijebe.
Trenutni rezultati i poslovanje kluba ispod su svih očekivanja. Očekujemo od članova skupštine da na narednoj sjednici donesu odluke i imenuju ljude koji će ponuditi novu perspektivu i viziju stabilizacije kluba.
Željo je bio, jeste i bit će. Prije nas, sa nama i poslije nas. Mi smo Željini, Željo je naš!", stoji u saopštenju Manijaka.

Podsjetimo, Željezničar je jučer dobio i novog trenera, a radi se o Blažu Sliškoviću koji će voditi tim u nedjelju u Bijeljini.

Slišković je jučer i zvanično predstavljen na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stigao sam u svoj novi dom u narednih mjesec i po - dva. Dojmovi su, kao i uvijek kada se nađete na stadionu Grbavica fenomenalni. Jedan od najljepših, ako ne i najljepši stadiou Bosni i Hercegovini. Infrastruktura na visokom nivou, cijeli ambijent onakav kakav bi trebao da bude i veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje na stadionu Grbavica".

Legendarni stručnjak se poslu vraća nakon godinu dana. Posljednji angažman imao je u Hong Kongu, gdje je prvo kao trener, a zatim i kao savjetnik radio u ekipi Kitchee, no zbog pandemije se odlučio vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

unioni
Ovi pitari vise na nasim objavama, mislim da vise vole zelju nego svoj klub zar ne ?
17 13
Sarbit2019
Eto Mitomani dosta ste se zabavljali do 12 casova sa FK Sarajevo - FK Borac od 12 ponovo Željkan pred gasenjem.HAHAHAHAHAHAHAHAH duvajte ga Mitomani.Spremate li se za KUP Šljiva u Gracanici ?
12 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi