Nedim Jusufbegović najozbiljniji kandidat za klupu FK Željezničar

Bit će nasljednik Brune Akrapovića?

Nedim Jusufbegović najozbiljniji kandidat za klupu FK Željezničar

Endin Čaušević

Bruno Akrapović je prema svemu sudeći bivši na Grbavici, te se čeka samo zvanična potvrda FK Željezničar, a već su počele da kruže špekulacije ko bi mogao biti novi trener Plavih.

Akrapović je početkom drugog dijela sezone stigao na klupu Željezničara i glavni cilj je bio da se što prije osigura opstanak u društvu najboljih, ali stvari ne idu onako kako je planirano.

Željezničar je jučer poražen na gostovanju u Posušju i nalazi se u veoma ozbiljnoj situaciji jer je klub s Grbavice još uvijek pretposljednji na tabeli WWin lige.

Zbog toga su čelnici kluba odlučili da malo "prodrmaju" stvari u ekipi i nakon jučerašnjeg poraza zahvale se Akrapoviću na saradnji.

Iako Željezničar još uvijek nije potvrdio raskid saradnje špekuliše se sa imenom Akrapovićevog nasljednika.

Oglasi

Nekoliko imena je u opticaju, ali neslužbene informacije kažu da je klupi Plavih trenutno najbliže Nedim Jusufbegović.

Jasno je da je pred Plavim izuzetno izazovan period i ko god da se nađe na klupi ovog kluba imat će cilj da osigura opstanak u društvu najboljih.

Željezničar naredni meč igra već početkom sedmice kada će na Grbavici gostovati Široki Brijeg u okviru 28. kola, te će biti zanimljivo vidjeti ko će biti na klupi Plavih u toj utakmici.

Inače, Akrapović je vodio ekipu Željezničara na devet utakmica, te je upisao tek dvije pobjede, a uz to dodao je dva remija i čak pet poraza što jasno nije opravdalo očekivanja čelnih ljudi na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jusufbegović je prethodnih pola godine bio u stručnom štabu bh. reprezentacije, ali nakon odlaska Save Miloševića ostao je bez angažmana.

Prije toga ovaj 49-godišnjak trenirao je Velež, Igman, Čelik, GOŠK, Zvijezdu Gradačac, Olimpik i kadetsku reprezentaciju neše zemlje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Ako ste ovog mislili bolje da niste ništa ni mjenjali...Samo Amar !!!!!!!!!
3 1
mitoza
Bruno nije kriv. Kriva je uprava koja ga nije smjenila nakon serije losih rezultata i zato bi bilo moralno da uprava podnese kolektivnu ostavku i to odmah. Dovesti ljude od struke i one koji mogu obezbjediti novac a ne samo pricati price bez ikakvog osnova.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi