Bašić: Imam mnogo problema sa igračkim kadrom, ali uvijek sam pozitivan!

Plavi najavili sutrašnji meč

Bašić: Imam mnogo problema sa igračkim kadrom, ali uvijek sam pozitivan!

Samir Mlaćo

Novi evropski izazov nogometaše Željezničara očekuje sutra u okviru drugog pretkola Konferencijske lige protiv Neftchija iz Azerbajdžana.

Meč se igra od 21:00 na prepunoj Grbavici uz sigurno vatrenu atmosferu, a medijima se pred posljednji trening obratio šef struke Željezničara Nermin Bašić i iskusni prvotimac Sulejman Krpić. 

Bašić se jasno istakao da respektuje rivala, ali i otkrio brojne probleme sa povredama nekoliko nogometaša.

"Ne treba puno trošiti riječi o protivniku. Devet puta su bili prvaci u svojoj zemlji, ali imaju dosta turbulencija. Neće nas to zavarati, tehnički su perfektni, imaju sedam - osam reprezentativaca. Izgubili su najboljeg igrača, nismo odavno skautirali boljeg igrača. Njihov trener je veliko igračko ime, mnogo sam se raspitivao o njemu, voli da igra nogomet i da napada. Imao je jako malo vremena, vidjet ćemo šta je uspio napraviti. Otklonio je neke loše stvari, ali mi imamo problema sa igračkim kadrom. Sigurno će otpasti Semir Štilić, a nismo sigurni da li će nastupiti Cocalić, Gasal, Rustemović, a jutros je Jašarević imao temperaturu. Neću biti negativan, pozitivan sam, imamo šta imamo. Mi ćemo se boriti, obećavam to navijačima", rekao je Bašić.

Riječ je dobio i Sulejman Krpić.

"Atmosfera u ekipi je pozitivna, šef je donio mnogo pozitivnih stvari. Što se tiče utakmice, jako kvalitetna ekipa nas očekuje sutra sa druge strane. Mi smo spremali, mislim da sutra trebamo izaći i pružiti 200 posto, slušati upute šefa i idemo na pobjedu", dodao je Krpić.

Publika će sigurno opet biti velika snaga Željezničara. Bašić je u Bakuu spremio sjajnu taktiku i mnogi su ga vidjeli kao glavnu kariku.

Oglasi

"Ja sam servis ovdje, neću o sebi. Spremili smo se, dobili smo mnogo informacija o rivalu, a neću isticati sebe. Vjerujem da ćemo nastaviti u kontinuitetu ostvarivati dobre rezultate".

Bašić je dobio pitanje koliko je zadovoljan igračkom kadrom, odnosno da li će biti pojačanja u narednim danima.

"Svaki prelazni rok želim dva nova igrača. Dobijete novi elan, a mislim da nam u ovom trenutku trebaju dva igrača da pojačamo konkurenciju. Neću govoriti pozicije.

Vidio sam da neko pita zašto ne igramo sa Igmanom? Kako? Nemamo 30 igrača. Biće težak ulazak u Premijer ligu. Vrijedno radimo, ali za nešto više treba vremena. Potreban je intenzitet, trebaju nam dva igrača, a dobar igrač je uvijek dobro došao. Volim zdravu konkurenciju. Mrzim kada imam 25 igrača i tri-četiri golmana. 22 igrača su optimalna, da su svi zadovoljni da je zdrava konkurencija. Sve više donosi probleme. Meni ne treba kvalitet, trebaju mi ratnici, to sam već rekao", istakao je Bašić, te dodao.

Nikada me niste čuli da je mal budžet, za mene trenutno Željo ima najveći budžet i najbolje igrače. U svakom slučaju, puno emocija ulažem u Želju i ovdje ne možete raditi ako nemate emocija. To je filozofija života. Napravili smo iz tih emocijan pozitivnu priču, zahvaljujem se igračima, prekoretni su. Osjetim nešto što nisam u životu osjetio, ovo je malo reći veliki klub. Rekao sam da ne trebamo izgoriti u ovome svemu, da ozdravimo našeg Želju i da uživamo u svemu ovome.

Oglasi

Znam da je navijačima bitno da igraču ostave srce na terenu, te neću prihvatiti da mi imamo manju želju od Neftchija. Mi vjerujemo u čudo, uvijek vjerujemo u sebe i to je karakter ekipe".

Šta se može očekivati sutra od ekipe Željezničara?

"Prva osnova je da budemo hrabri. Zavisi kako krene utakmice... Mijenja se formacija ako ne ide, nije mi ideja da se npr. na 1:0 zatvaramo. Na početku svoje karijere sam želio da mi ekipe igraju lijepo, a onda sam prešaltao da igramo na rezultat i lijepo koliko možemo. Želji je bitna pobjeda sutra", dodao je Bašić.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Sutrašnji meč počinje u 21:00.

Ulaznica u prodaji nema već dva dana i očekuje se vatrena atmosfera na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Sretno Želji sutra...odigrajte maksimalno pa nadamo se da će vam biti dovoljno za pozitivan rezultat...
4 0
Mowzilla
Nema predaje, srce na teren ⚜️⚽
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti