UEFA kaznila FK Željezničar

Zbog propusta u organizaciji

UEFA kaznila FK Željezničar

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je FK Željezničar s 8.000 eura zbog loše organizacije utakmice protiv Dinama iz Misnka. Kazna je stigla zbog blokiranih stepenica na tribinama.

UEFA je ovih dana na brojne adrese širom Evrope poslala čestitke za lošu organizaciju evropskih utakmica, a među kažnjenim je i FK Željezničar.

Plavi s Grbavice će u kasu Evropske fudbalske federacije morati uplatiti 8.000 eura i to jer su navijači blokirali stepenice na meču s Dinamom iz Minska.

Iz sarajevskog kluba su navijače zamolili da u meču s Neftchijem izbjegavaju ponavljanje istih grešaka.

"FK Željezničar obavještava javnost da je UEFA kaznila naš klub sa 8.000 eura zbog blokiranih stepenica na susretu sa Dinamo Minskom. FK Željezničar apeluje na sve navijače da sutra ne sjede niti stoje na stepenicama kako bi klub izbjegao finansijske sankcije od strane UEFA-e", poruka je tima s Grbavice.

Oglasi

Željezničar će i sutra na Grbavici imati ogromnu podršku s tribina. Ulaznice su rasprodate i očekuje se istinski spektakl.

Utakmica Željezničar - Neftchi počinje u 21 sat. Glavni sudija ovog meča je Estonac Juri Frischer, a pomoćnici su mu Neeme Neemlaid i Sander Saga. Četvrti sudija je Kevin Kaivoja.

Pobjednik ovog dvomeča u narednoj rundi igra protiv boljeg iz duela Bešiktaš - Tirana u kojem je istanbulski velikan apsolutni favorit.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Treba svakako istaći da je po kladionicama u sutrašnjem meču FK Željezničar blagi favorit u odnosu na tim iz Azerbejdžana.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BENiO
Normalno da ce kazniti kad onaj na jugu sve vrijeme govori da se popune stepenice, da uspije koreografija...
5 2
Drakula
BRAVO UEFA
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi