Bašić: Želim da igramo nogomet i da se na kraju radujemo prolazu u finale
Bašić i Drina na press konferenciji

Važan meč sutra za Plave sa Grbavice

Bašić: Želim da igramo nogomet i da se na kraju radujemo prolazu u finale

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
U plavom salonu stadiona Grbavica jutros je održana press konferencija FK Željezničar pred revanš meč polufinala Kupa naše zemlje.

Na Grbavicu stiže FK Velež (0:1) koji ima gol prednosti iz prvog meča i sigurno će biti veoma uzbudljivo.

Sutrašnji meč najavili su šef struke Željezničara Nermin Bašić i defanzivac Amar Drina.

“Bitna utakmica za nas, zaslužila je to ekipa zajedno sa bivšim trenerom. Mi se nekako tražimo, tražimo se u formi, u toj igri i mogu reći da momci zaista dobro rade. Vjerujem da ćemo biti spremni sutra, sutra je poseban dan, jer Željo dugo nije igrao finale Kupa. Sutra će i naša legenda Ivica Osim dobiti bulevar, poseban je to dan“, rekao je Bašić.

Mladi Drina je rekao da očekuje tešku utakmicu, ali da će ekipa sigurno dati maksimum da odigra dobru i kvalitetnu utakmicu.

Bašić je dobio pitanje koliko je vremena imao da sprovede svoje zamisli.

Oglasi

“Momci su nakon Zrinjskog spremni na kritiku. Želim da igramo nogomet, sutra je bitka za finale, ali meni je bitka da moja ekipa igra lijep nogomet. Želim da navijači uživaju u tome. Emocije su fokusirane na timsku funkciju, jer indvidualac ne može ništa napraviti. Fokus treba biti na igru, to uvijek nešto donese. Znam da je teško, znam da su momci pod pritiskom. Ovaj klub je privilegija, želim da momci uživaju i da obraduju naše navijače koji su svijetla tačka bh. nogometa“.

Čime ste zadovoljni nakon Zrinjskog, a čime niste.

“Ja sam čovjek koji će sto puta pogriješiti. Neki mediji su malo nekorektno okrenuli moju izjavu poslije te utakmice. Ja poštujem bivšeg trenera. Jučer smo radili analizu, odavno nisam imao takvu grupu igrača koja želim da im se kaže i nemaju problem sa kritikom. Želim da razvijam igrače i ekipu. Jučer smo već radili da popravimo neke stvari, dobro je to izgledalo, ne želim da pretjerujem, ali želim da se prilagodim momcima. Mislim da smo finale i zaslužili“.

Velež je u seriji bez poraza.

“Imam poštovanje prema kolegi Jusufbegoviću, dobro se znamo, znam njegovu filozofiju nogometa. Napravio je dobru i stabilnu ekipu koja ide na rezultat. Dobro smo ih analizirali, ali imamo mi svojih problema koji su mnogo bitniji od toga kako igra Velež. Ako uspijemo energiju sa tribina prenijeti na teren biće to dobro, ali da igramo pametno. Imaju oni dobar niz, ali to je još veća motivacija da to prekinemo“.

Dva važna meča su pred Plavima.

“Ne volim da pravim pritisak. Nama treba jedna pobjeda da ova ekipa pokaže šta zaslužuje. Ne znam da li ćemo to doživjeti, od mene nemaju pritisak. Želim da budu hrabri. Opuštam ekipu, neka je sav pritisak na meni. Želim da momci budu hrabri i odvažni“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kazao je da je Krpić dobio udarac u glavu u posljednjem meču, dok se Gasal vratio poslije povrede, a da su svi ostali nogometaši spremni.

Meč na Grbavici igra se sutra od 18:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Ovakav pristup utakmici, sportski je ispravan. Ono sto radi uprava kluba je hinjska politika, slicna politici neprijatelja i onih koji pisaju i ismijavaju nam drzavu. Neka pobijedi bolji i da Bog da da osvoji KUP. Imamo mi previse neprijatelja da bi se svadjali jos i izmedju sebe oko nekog kafeza. Jedna Rijeka ima kafez pa niko tamo ne pravi gungulu oko toga. A Jedan Velez je prezivio sudbinu onu koju je Zeljeznicar u zadnjim sekundama rata izbjegao. Zahvaljujuci razmjeni BH zenljista sa neprijateljem. Jos jednom, neka pobijedi bolji i da taj ko igrao finale kupa da ga i osvoji. Samo ne pljuvaci jedne nam i jedine domovine.
5 3
user1659354598
Basicu nema respekta prema Velezu,**** njih,sutra samo jako,kakav respekt,mozemo Zrinjskog respektovati koji je realno najbolji u ligi ali kakav Velez,federalci iz predgradja Mostara ne zasluzuju nikakav respekt
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti