Bašić: Bilo je strašno kada sam ušao u svlačionicu....

Razočarenje na Grbavici

Bašić: Bilo je strašno kada sam ušao u svlačionicu....

S. Mlaćo
Željezničar neće igrati u finalu Kupa naše zemlje. Plavi su večeras poraženi od Veleža 2:1 i tako su propustili šansu da igraju za trofej.

Poveli su večeras, ali 'stali' i na kraju poraženi.

“Čestitam kolegi, te FK Velež. Žao mi je navijača, bodrili su nas kvalitetno, a mi smo odigrali dobru utakmicu. Spremali smo se za ta dva defanzivna bloka, imali smo tu problema ranije, a danas smo popravili te stvari. Fenomenalno smo otvorili meč, ali onda prekid i zabijemo gol. Raduje me da smo ponovo uzeli igru i stvarali dovoljan broj prilika, ali nismo to iskoristili. To je nogomet, žao mi je igrača, maksimalno su se potrudili. Moramo biti pozitivni, jedva čekam trening sutra“, rekao je Bašić na press konferenciji nakon utakmice.

Dva poraza su iza Vas?

“Tim je taj koji pobjeđuje, neću o individualnom kvalitetu. Imamo potentnu ekipu, ekipu koja može nešto donijeti. Na terenu se sve vidi, danas smo bili tim, ali razočaran samo zbog ispadanja“.

Navijači su jasno iskazali nezadovoljstvo prema igračima?

Oglasi

“Kada sam ušao u svlačionicu bilo je strašno. Jedni su u na podu, drugi plaču... Ja imam energiju, ponosan sam njih i neke stvari se ne mogu brzo popraviti. Nemamo puno vremena, već u subotu je nova utakmica. Pozitivan sam, ako budemo ovako igrali, napravit ćemo nešto“.

Armin Hodžić nije dobio šansu?

“Odlučio sam se za malo dinamičnije igrače. Očekivali smo Velež sa dva defanzivna bloka. Beća je odigrao dobru utakmicu, mislim da smo pogodili“.

Bender je ponovo razočarao, imao je i verbalni sukob sa publikom?

“Dečko je dao puno za Želju, sada je u padu forme, ali mi nemamo drugog golmana. Dečko koji je drugi je povrijeđen. Svi griješimo, ljudi smo. On zna najbolje kako se osjeća. Mi smo tu svi za jednog. Neću kriviti samo njega“.

Koliko će poraz uzdrmati ekipu?

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

“Teško vam to mogu reći. Sigurno postoje traume, u pet utakmica smo postigli jedan pogodak. Treba nam kontinuitet, a ja sam čovjek pozitivan. Stojim ispred svojih momaka i uvijek ću to uraditi. Kada sam dolazio rekao da je Željo najbolji kada je najteže, ali najbitnije da se svi možemo pogledati u lice. Navijači trebaju biti nezadovoljni, ali danas smo pokazali da se želimo boriti, da se želimo 'fajtati'“, dodao je Bašić na kraju press konferencije.

FK Željezničar meč Premijer lige igra već u subotu protiv Širokog Brijega od 20:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Mijenjajte sponzora, zar nevidite poluprazan stadion, ZNACI SPONZOR JE ZAKAZAO I ZREO JE ZA ZAMJENU. Znam da TO NIJE LAKO JER NECE NIKO DA ULAŽE U SADAKA KLUB.
5 4
nakopitam
AaaahahaaahaAhahahahahaahhahahaqhaahaAhwaqhahaqhahaqaahaqhhQhqqahqahahaqqhaqahhaqhaqqhqaahqaahawhahqhqqhqhh
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi