Velež dovršio bezidejni Željezničar na Grbavici za mostarski obračun u finalu Kupa BiH!
Finale Kupa Bosne i Harcegovine igrat će se na stadionu Bilino polje u Zenici i snage će odmjeriti gradski rivali iz Mostara

Novi trijumf Rođenih

Velež dovršio bezidejni Željezničar na Grbavici za mostarski obračun u finalu Kupa BiH!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbaleri Veleža imat će šansu da odbrane naslov pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. Rođeni su večeras na Grbavici savladali Željezničar s 2:1 i ostvarili su plasman u finale gdje ih u Zenici 17. maja čeka gradski rival HŠK Zrinjski.

Velež je na Grbavicu stigao s golom prednosti iz prvog meča u Mostaru. Na kraju su prednost odbranili i po drugi put su savladali Plave za novo finale.

Željezničar odlično ulazi u meč i iz prve šanse dolazi do prednosti te anulira prednost gostiju iz prve utakmice. Igrala se šesta minuta kada Santos prolazi po lijevoj strani, upošljava Omara Beću koji loptu šalje iza leđa Hadžikića za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nije dugo trebalo Rođenim da se vrate u meč. Već u 16. minuti iz prve šanse na utakmici Denis Zvonić sjajno pogađa nakon ubačaja iz kornera i poravnava rezultat na 1:1.

Velež je u 21. minuti mogao okrenuti rezultat. Šikalo hvata volej s vrha kaznenog prostora, lopta odlazi pored gola.

Minut kasnije Santos je u šansi za Željezničar. Hadžikić brani njegov šut, a to je bilo i sve što je domaći tim uradio u prvom poluvremenu jer su u ostatku ovog dijela meča napadi Plavih izgledali dosta traljavo.

Oglasi

Rođeni su s druge strane imali šanse preko Haskića i Hrkača, no nije bilo preciznosti i na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Vehabović je u drugom poluvremenu zaprijetio golu Željezničara iz slobodnog udarca. Potom je ritam igre potpuno pao i na pravu šansu čekalo se sve do 67. minute. Santos odlično šutira, Hadžikić fantastično brani.

A onda u 72. minuti hladan tuš za domaće. Haskić fantastičnom loptom izbacuje Nemanju Anđušića, a ovaj završava majstorski akciju i donosi Veležu vodstvo od 2:1.

Trener Željezničara Nermin Bašić potom pokušava određenim izmjenama promijeniti situaciju na terenu. Šansu za igru dobili su Bekrić i Haračić, no ni oni nisu imali previše ideje šta napraviti.

Na kraju je Velež zadržao rezultat od 2:1 i ostvario je plasman u finale gdje će braniti trofej Kupa Bosne i Hercegovine i to protiv gradskog rivala Zrinjskog.

Oglasi

Finale Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu je 17. maja na Bilinom polju u Zenici.

Kup BiH, polufinale:

Željezničar - Velež 1:2 (Beća 6' / Zvonić 16', Anđušić 72')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Željezničar: Bender, Galić, Drina, Cocalić, Jašarević, Beća, Mekić, Amoah, Štilić, Santos, Hodžić.

Velež: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Šikalo, Vehabović, Dejanović, Domić, Haskić, Lauš.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
Mi smo Red Army sa Starog Mosta, crvena Armija Brigada Rosa, naša se Forza Čuje do neba Avanti Velež Brigada pjeva... VELEŽ MOSTAR, VELEŽ MOSTAR, VELEŽ MOSTAR!!!! ROĐENI, ROĐENI KRAJ NERETVE ROĐENI!! CRVENI CRVENI!!!
13 1
pero98
Sretno Zrinjskom u finalu. Pozdrav Ultrasima iz Rijeke.
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi