Bašić: Nismo zaslužili ovaj poraz, iz dvije polušanse nam je Velež dao golove

Željezničar ispao iz Kupa BiH

Bašić: Nismo zaslužili ovaj poraz, iz dvije polušanse nam je Velež dao golove

E. Čaušević

Velež je večeras nakon preokreta na Grbavici savladao Željezničar sa 2:1 i plasirao se u veliko finale Kupa Bosne i Hercegovine. Nakon utakmice Nermin Bašić je dao svoj komentar, dok se Nedim Jusufbegović nije pojavio pred kamerom.

Velež je u prvom meču u Mostaru slavio sa minimalnih 1:0, ali je Željezničar već na startu večerašnje utakmice uspio da anulira zaostatak i vrati stvari na sami početak.

Plavi su odlično otvorili utakmicu i već u šestoj minuti poveli sa 1:0 kada je nakon asistencije Santosa mrežu gostujućeg kluba zatresao Beća.

No, Velež to nije pokolebalo i uspio je da dođe do preokreta. Rođeni su na 1:1 izjednačili već u 16. minuti sjajnim golom kojeg je glavom nakon kornera postigao Denis Zvonić.

Konačan udarac Rođeni su zadali u 73. minuti. Nakon odlične akcije sam ispred Bendera izašao je Nemanja Anđušić i sjajno pogodio za potpuni preokret Veleža i vodstvo od 2:1. Velež je zadržao prednost do kraja i plasirao se u veliko finale.

Nakon utakmice pred kamerama se pojavio trener domaćeg tima Nermin Bašić koji je otkrio utiske poslije ispadanja iz Kupa BiH.

Oglasi

"Ne bih rekao da nismo napravili pretjerano prilika. Za ovaj meč smo napravili dosta prilika, ali nismo dali golove. Bili smo dominantni na terenu u posjedu lopte i nismo zaslužili poraz jer iz dvije polušanse su igrači Veleža dali gol. Žao mi je igrača i ove divne publike, ostaje žal, ali mi se okrećemo prvenstvu i tako da pokušamo izaći u Evropu. Svjetla tačka je što je igra bila smislena što daje nadu da bi kroz prvenstvo mogli u Evropu. Trebamo vjerovati, biti pozitivni i jedino tako možemo nešto napraviti", rekao je Bašić.

Želju već za nekoliko dana čeka meč u prvenstvu protiv Širokog Brijega. Koliko teško će biti podignuti moral ekipi?

"I moral i fizički, ali nam ništa drugo ne preostaje. Utakmica istine da vidimo gdje smo i šta smo. Trudit ćemo se i boriti, jedva čekam sutra trening i idemo dalje".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Treba istaći da se Jusufbegović nije pojavio pred kamerom Arene Sport nakon utakmice, te ćemo njegov komentar čuti na press konferenciji koja će se uskoro održati u Plavom salonu stadiona Grbavica.

Podsjećamo, Velež će u velikom finalu koje se igra 17. maja na Bilinom polju u Zenici igrati protiv gradskog rivala Zrinjskog.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bobinho1921
Covjek je iskreno rekao,ne bi ni dali gola da Bender i odbrana nisu grijesili
0 3
malibega
Realno, provaljuješ se.. peljali ste loptu, ljudi vam pustili posjed, igrali na polu/kontre... U drugom rotirali malo ušli svježi i riješili vas..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi