Bašić: Svaka nam je utakmica teška, svjesni smo toga

Iz Željezničara najavili meč sa Zvijezdom 09

Bašić: Svaka nam je utakmica teška, svjesni smo toga

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Željezničara nakon reprezentativne pauze sutra će ugostiti FK Zvijezda 09.

Plavi su blagi favoriti, ali loše igre u posljednje vrijeme sigurno brinu navijače. Zvijezda 09 je fenjeraš, te će na Grbavici pokušati doći do bodova otvorenom igrom.

Meč u Plavom salonu stadiona Grbavica danas je najavio šef struke Željezničara Nermin Bašić.

"Želim se vratiti na reprezentativnu pauzu, dobro smo radili i puno smo radili. Želimo doći na bolji nivo, te nam je pauza dobro došla. Dotakli smo se stvari koje ranije nismo mogli. Odigrali smo i dvije utakmice, nadam se da će to dati bolje rezultate.

Zvijezda 09 je ekipa u stvaranju, nije ovo njihova realna slika i igraju iz kola u kolo bolje. Igramo pred našim navijačima, nadam se dobro izvedbi i dobroj i sadržanoj utakmici te pobjedi. Nadam se da će teren biti uslovan za igru", rekao je Bašić.

Igrački kadar, tu su i dva nova imena?

Oglasi

"Vidjet ćemo danas da li će dobiti radne dozvole i da li će biti u kadru za sutrašnju utakmicu.

Oni su igrali protiv Zrinjskog i pokazali su se dobro. To je proces, nisu prošli pripreme, imamo mi dosta tih stvari u kojima vraćamo igrače u život. To je najgora stvar za trenera, to je proces vraćanja. U subotu sam vidio protiv Zrinjskog da dobro izgledaju, ali treba im vremena. Karakterno su se dobro uklopili u svlačionicu, profesionalni su momci i to je jako bitno. Gladni su pobjeda".

Kakvu taktiku možemo sutra očekivati?

"Dosta toga smo mijenjali, svi su dobili šansu. Imamo problema sa formom nekih igrača, a ovi koji kucaju na vrata nisu baš na levelu na kojem ja to želim. Mi idemo na pobjedu, moramo vjerovati, moramo biti hrabri".

Pritisak sigurno postoji?

"Nama je težak protivnik ko god da dolazi. Nismo u nekoj formi, svaka utakmica nam je teška. Pritisak jeste, ali šta znači pritisak. Igraš za Želju, na terenu trebaš prikazati zašto nosiš ovaj grb. Naši navijači su napravili i sjajnu najavu, taj sinergija će dati ako Bog da rezultat za budućnost".

Kako je poraz u derbiju uticao psihološki na ekipu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je bio šok dva - tri dana, derbi je to. Moramo to ipak zaboraviti, ali bilo je stresno, bilo je teško. Što vas ne ubije, to vas ojača, to treba biti motiv za budućnost da budemo bolji", dodao je Bašić.

Meč na Grbavici igra se sutra od 20:45 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Mrs ubleho jedna sad najgoru ekipu kad dobijemo reci ces vracamo se na pobjednicki kolosjek a kad odemo u goste na gol ne opucamo i onda opet tvoja seljacka demagogija
0 3
hamdi kurtes
Zar ova krampa od trenera,još nije dobio nogu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi