FK Željezničar postavio rekord "skraćene" Premijer lige

Sjajan start Plavih

FK Željezničar postavio rekord "skraćene" Premijer lige

Admin Čaušević

Željezeničar je sjajno ušao u novu sezonu Premijer lige BiH nakon što je prethodna bila za zaborav te je sasvim jasno da u Zvorničkoj 27 sada pušu neki drugi vjetrovi. 

Iako je ljeto u najtrofejnijem bh. klubu bilo poprilično turbulentno prvenstveno zbog kadrovskih promjena u klupskom rukovdstvu već se sada može zaključiti da je selekcija igrača bila poprilično dobra.

Amar Osim, za bh. standarde, na raspolaganju ima i više nego solidan sastav sa nekoliko odličnih invididualaca. Da je tako pokazuju i rezultati Plavih u prvih 10 kola.

Željezničar je jedini neporaženi tim poslije 10 odigranih kola čim je postavljen rekord Premijer lige. To do sada nije uspjelo niti jednom timu otkako se najjači rang bh. fudbala igra sa 12 klubova.

Popularni Željo je do sada ostvario šest pobjeda, remizirao četiri puta i zasluženo s 22 osvojena boda predvodi premijerligaški karavan.

Dvije golijade

Ekipa s Grbavice je odigrala nekoliko zaista odličnih utakmica, a nakon duže vremena gledaoci su u popularnoj Dolini ćupova vidjeli najmanje pet lopti golova u mreži protivnika kad su u pitanju ligaški dueli.

U gradskom derbiju Sarajevo je savladano sa 5:2, dok je Zvijezda 09 sinoć primila šest golova. U novijoj historiji lošije od Zvijezde 09 je prošao samo Leotar koji je u oktobru 2010. godine na Grbavici primio osam golova.

Odradili su Osimovi izabranici i nekoliko veoma zahtjevnih gostovanja. S 0:2 su pobijedili uvijek neugodni Čelik, dok su se na Pecari vratili "iz mrtvih", nakon što su gubili 3:1 uspjeli su izjednačiti na 3:3.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno veliko iskušenje sarajevski Plavi imat će za vikend kada će gostovati prvom iznenađenju dosadašnjeg dijela sezone i trenutno drugoplasiranoj ekipi Tuzla Cityja.

Inače, posljednji tim koji nije poražen u uvodnih 10 kola bilo je Sarajevo u sezoni 2006/2007. Bordo tim je tada pobijedio osam utakmica te dva puta remizirao. Na kraju te sezone na Koševo je stigla titula prvaka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Znači Sarajevo je tad za deset kola osvojilo 26 bodova a ovi savezovi puleni puleni 22. Hajd SS.ba istrazite malo koliko je koji klub u plusu ili minusu sudijskim greškama, da vidimo šta tu kaže statistika. ;)
10 1
yossarian
Želiš li djevojku za jednu noć? Nađi vijest o Arsenalu na sportsport.ba i komentatora sa nick-om Gazija. To je zapravo Mia Khalifa koja u pauzama snimanja kaki na vijestima o Arsenalu.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi