SportSport.ba tim 10. kola Premijer lige BiH

Idealnih 11

SportSport.ba tim 10. kola Premijer lige BiH

Midhat Šljivak

Još jedno kolo Premijer lige BiH je iza nas.

U desetom kolu mogli smo da vidimo nekoliko zanimljivih rezultata, a SportSport.ba je izabrao idealni tim.

Ivan Brkić (Zrinjski) - Golman Zrinjskog Ivan Brkić nije imao previše posla u Tuzli protiv Slobode. Ipak, ono što je napravio bilo je dovoljno da sačuva mrežu, jer je skinuo penal Omaru Pršešu.

Branimir Cipetić (Široki Brijeg) - Iako se odbrana Širokog na otvaranju meča protiv Mladosti nije proslavila, desni bek tima sa Pecare je odigrao odličan meč i zaslužio je mjesto u idealnom timu 10. kola.

Yani Urdinov (Velež) - Lijevi bek Veleža Yani Urdinov ponovo je iskazao veliku borbenost na terenu. Makedonac je odradio veoma dobar posao u pobjedi svog tima nad Tuzla Cityjem i našao se u idealnom timu proteklog kola.

Enes Sipović (Željezničar) - Još jedno odlično izdanje imao je štoper Željezničara Enes Sipović. Igrači Zvijezda 09 apsolutno ništa nisu mogli napraviti u duelima sa njim, a dobru igru je ovaj fudbaler krunisao i pogotkom.

Renato Gojković (Zrinjski) - Zrinjski je protutnjao Tuzlom, a Renato Gojković je protiv svog nekadašnjeg tima bio zaista fenomenalan. Napadači Slobode ništa nisu napravili protiv njega, a Gojković je zabio i gol koji je slomio Tuzlake na otvaranju drugog poluvremena.

Ante Hrkać (Široki Brijeg) - Ante Hrkać je odigrao jako dobar meč u veznom redu Širokog protiv Mladosti. Upravo je on pogodio mrežu protivnika i vratio svoj tim u igru nakon 0:2, a na kraju je uz njegovo učešće tim sa Pecare slavio pobjedu od 3:2.

Ivan Čurjurić (Zrinjski) - Ivan Čurjurić je u dresu Zrinjskog odigrao još jedan odličan meč. Hrvatski fudbaler je očigledno u jako dobroj formi, a za fudbalere Slobode je bio nezaustavljiv. Postigao je i treći gol svog tima i to na majstorski način.

Semir Štilić (Željezničar) - Semir Štilić je pružio fenomenalnu partiju protiv Zvijezde 09. Iako tek pronalazi pravu formu, Štilić je jednostavno fudbalski mag i to je protiv ovog rivala i pokazao. Zabio je i gol, ali njegovo majstorstvo i lakoća u igri je ono što ga izdvaja.

Dejan Maksimović (Radnik) - Dejan Maksimović je bez ikakve dileme najbolji igrač Radnika iz Bijeljine ove sezone. Sjajni veznjak igra zaista odlično, a odličnu formu je pokazao i u duelu protiv Čelika protiv kojeg je postigao dva gola za pobjedu.

Brandao (Velež) - Brandao se nalazi u fantastičnoj formi. Brazilski napadač je sa dva gola srušio FK Tuzla City i drugo kolo uzastopno donosi pobjedu Rođenim.

Mersudin Ahmetović (Sarajevo) - Iskusni napadač tima sa Koševa Mersudin Ahmetović donio je protiv Borca Bordo timu pobjedu golom u samom finišu meča. S njim i bez njega igra aktuelnog šampiona nije ista.

Igrač kola: Brandao

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Feđa Dudić

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Tuga sastav, oca mi :)
0 2
Grohot
mogli ste nekog iz svinjskog ubacit :))
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti