Željezničar krenuo sa pripremama, Mulalić govorio o novim igračima, dotakao se i navijača
FOTO: T. Hebib

Poznat je i plan priprema

Željezničar krenuo sa pripremama, Mulalić govorio o novim igračima, dotakao se i navijača

Haris Zilić

FK Željezničar danas je počeo pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Održana je prozivka, a medijima se obratio i šef stručnog štaba Edis Mulalić.

Mulalić je na početku govorio o generalnom planu priprema.

"Pauza je bila duža, ali lijepo je odmoriti. Svi smo poželjeli treninge. Pripreme imamo u više faza. Prva faza je u Sarajevu gdje ćemo odigrati jendu utkamicu. Od 20. do 30. januara smo u Konjicu gdje ćemo odigrati dvije utakmice. Zatim idemo od 1.2. do 10.2 u Međugorje gdje imamo tri utakmice i onda ona zadnja sedmica pred Leotar i Kup smo u Sarajevu", rekao je Mulalić i dodao:

"Odigrat ćemo šest utakmica. Četiri sigurna protivnika imamo, dva još tražimo. Tuzla City je otkazala jer idu u Antaliju pa ćemo vidjeti koga naći za taj termin."

Ono što sigurno navijače Željezničara zanima, a to su eventualna pojačanja. Mulalić je govorio i o toj temi.

"Što se tiče novih igrača ne treba dovoditi samo da bi se zadovoljila neka forma. Mora zadovoljiti dosta stvari i dovodit ćemo kako nam stvari budu pasale. Zima je nezgodna za dovođenje igrača. Imali smo razgovore sa igračima koji su okrenuli na druge strane. Bit ćemo aktivno to je sigurno. Znate i vi šta nam je bio nedoststatak u polusezoni. Nećemo više uigravati po osam igrača, nećemo trošiti igrače, nego da radimo ciljano."

Oglasi

Dotakao se i navijača.

"Želim i spomenuti navijače, svaka im čast, to nigdje nema. To je nama dodatna snaga, obavezuje nas da im vratimo kroz utakmice."

Željezničar ima jasan plan, Mulalić je to potvrdio za kraj današnjeg obraćanja medijima.

"Imamo neki plan i sigurno da možemo puno bolje u nastavku sezone. Svaka priprema je igračima novi dodatni impuls i nova snaga."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je prvi dio sezone završio na četvrtom mjestu sa 29 osvojenih bodova i Plave sigurno u nastavku prvenstva očekuje borba za plasman u evropska takmičenja.

Tim sa Grbavice drugi dio sezone u prvenstvu otvara 25. februara kada će gostovati Igmanu iz Konjica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Samo jako Sablja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti