Željezničar od februara očekuje paklen raspored: Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo...

Prelazni rok će biti ključan na Grbavici

Željezničar od februara očekuje paklen raspored: Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo...

S. Mlaćo

FK Željezničar je novi poraz doživio danas u Gabeli i Plavi su sada u veoma teškoj situaciji.

U devet gostujućih utakmica nisu osjetili slast bodova, upisali su devet poraza, uz gol razliku 3:19, a minimalan je danas bio u Gabeli od GOŠK-a (1:0).

Željezničar je tako došao na 10. mjesto, u što nisu vjerovali vjerovatno ni najveći pesimisti na Grbavici prije samo desetak kola. Ukoliko Igman sutra slavi u Mostaru kod Veleža Željezničar bi došao na 11. mjesto, a to je mjesto koje vodi u niži rang, odnosno Prvu ligu Federacije BiH.

Zvijezda 09 ima osam bodova i fenjeraš je od početka sezone, no ukoliko sutra slavi nad Širokim Brijegom u Ugljeviku, i ovaj tim bi se uključio u borbu za opstanak.

Navijači Željezničar sa tugom gledaju na tabelu i sigurno imaju mnogo toga zamjeriti nogometašima te stručnom štabu, ali i rukovodstvu kluba. Plavi su u posljednjih pet utakmica osvojili tek jedan bod i to u remiju sa Posušjem na Grbavici kada je za 1:1 pogodio Vahid Selimović u posljednjim minutama.

Oglasi

Sada im slijedi zimska pauza i jasno je da se sprema prava čistka kada je igrački kadar u pitanju. Veliki broj nogometaša će gotovo sigurno dobiti raskid saradnje, iskusni Aleksandar Kosorić je već najavio odlazak i danas se oprostio od Manijaka, a Irfan Jašarević neće produžiti ugovor koji mu ističe u januaru naredne godine.

Veliki broj igrača je slobodan na ljeto naredne godine (Cocalić, Galić, Ovčina, Mekić, Amoah, Ćosić, Štilić, Biber, Turanjanin, Gasal, Alyson..), no pitanje je da li će ih klub ostaviti u posljednjih šest mjeseci s obzirom na partije koje su pružali. Gotovo svi su razočarali i teško je pronaći bilo kakvu pozitivnu tačku, ali pitanje je ko će to doći na Grbavicu, pogotovo kada se pogleda totalna situacija.

Zimski prelazni rok ne donosi mnogo igrača sa slobodnim papirima, pa će za struku kluba biti ovo veliki ispit. Svaka naredna greška značila bi put u niži rang, što nije nemoguće, iako se sa tim neće pomiriti vjerni navijači Željezničara, ma koliko god bili razočarani.

Kada pogledamo na raspored kluba sa Grbavice u nastavku sezone, e to već znači nove muke. Plavi su se oprostili od Kupa BiH, poraženi su od Slobode iz Tuzle, pa će drugi dio sezone otvoriti duelom sa Zrinjskim 17.02. 2024. na Grbavici. Zatim će u goste Širokom Brijeu, a onda slijedi vječiti derbi sa FK Sarajevo početkom marta na Grbavici.

U 22. kolu Plavi će u goste fenjerašu Zvijezdi 09, a zatim će biti poznat raspored do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako god, očekuje ih burna zima i težak raspored, a svakako će sve zavisi i od zimskog prelaznog roka. Kada je u pitanju status saudijskog trenera Al Tuwaijrija, on je ugovor potpisao do kraja sezone.

Trenutno ima samo jedan osvojen bod kako je sjeo na klupu, ali i pored toga redovno hvali igru svoje ekipe.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Famose Famose eto zelje tamo se. Klub koji ima 10 miliona duga i 250 sporova na sudu zasluzuje kantonalnu ligu. Celik je imao duplo manje duga izbacili su ih iz lige a koja slucajnost nije SDA pobjedila u zenici pa su ispali radi tog. Zeljkan ima SDA ali ispast ce oni SMRT ZA SDA I ZELJU
6 3
papagaj
Samo jako Željo, nema predaje, znam da bi mnogi volili da se ugasimo ispadnemo ali od toga nema nista, idu milioni uskoro
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi