Najbolji mogući odlazak: Da li je vječiti derbi bio posljednji meč u igračkoj karijeri za Bekrića?
Bekrić (broj 10) slavi izjednačujući pogodak dok tribine 'gore'

Sinoć je bio junak iako je na terenu proveo samo 18 minuta

Najbolji mogući odlazak: Da li je vječiti derbi bio posljednji meč u igračkoj karijeri za Bekrića? · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

 Sinoć je odigran još jedan sarajevski vječiti derbi.

Na Grbavici je FK Željezničar ugostio FK Sarajevo, a vidjeli smo dosta uzbuđenja i podjelu bodova (2:2).

Bordo tim je vodio 2:0, te imao sve u svojim rukama. Plavi se nisu predavali i za to su nagrađeni.

Edis Mulalić je odlučio pred kraj sve karte poslati u napad, a junak je bio iskusni Samir Bekrić.

Bekrić je ušao sa klupe i jednostavno odlučio da preokrene stvari i po ko zna koji put obraduje armiju navijača svog kluba.

Najprije je asistirao je Dženanu Haračiću za 1:2, a onda u sudijskoj nadoknadi veoma lukavo iz slobodnjaka prevario mladog golmana Šahinovića i donio veliko slavlje navijačima Željezničara.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Po ko zna koji put skandirali se navijači nogometnom majstoru koji je za 18 minuta na terenu potvrdio klasu.

A Bekrić je Željovac. 24 sata. Iza sebe ima mnogo derbija, gotovo u svakom je ostavio poseban trag.

Jučerašnji mu je kao igraču vjerovatno bio posljednji. Ostat će upamćen kao poseban.

Kako saznajemo iz kluba sa Grbavice, Bekrić je uoči meča najavio kraj igračke karijere, a uskoro će to prema svemu sudeći i potvrditi.

Oglasi

U klubu već radi kao sportski direktor, svojim znanjem, iskustvom i ljubavlju prema klubu već je napravio velike pomake. Dovođenje Santosa i Amoaha samo je 'šlag na tortu'. Mnogi premijerligaši sa budžetima kakve na Grbavici ne mogu za sada ni pomisliti željeli su ovaj dvojac, ali Bekrić je odigrao ključnu ulogu.

Bogato iskustvo ima u nogometu, a pored toga veliku ljubav prema klubu sa Grbavice.

Ranije je isticao da neće smetati nikome, posebno mladim igračima, ali kada oni zakažu, malo se kao npr. sinoć i 'naljuti', pa odluči preuzeti "joystick".

Sinoć je želio tek da zaigra i oprosti se na ispunjenoj, svojoj Grbavici. Nije vjerovatno ni sanjao da će to  biti kod vodstva 2:0 za ljutog rivala, te da će on zatim preuzeti sve konce igre i postati junak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ispalo je na kraju najbolje, kako je to i zaslužio kroz bogatu karijeru 37-godišnjak iz Srebrenika. A definitivno je zaslužio. Reći će vam to svi koji su ga trenirali, kao i bivši te sadašnji saigrači, ali i najvažnije rivali, te navijači, novinari...

Nogomet je na kraju cijele priče uvijek pravedan. Majstor će prema svemu sudeći u kancelariju sa zelenog terena otići gospodski. Sa stilom!

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sslazio
Majstor i legenda Premijer Lige, ne samo Zelje. Hbala ti za sezonu u Slobodi koju si dosta dobro iznio s obzirom na godine. Zahvalan igrac i ostace u lijepom sjecanju svima. Od golova mi je ostao u sjecanju Sarajevu za 1:1 na Tusnju i onaj volej za Zelju protiv Zrinjskog. Sve najbolje u nastavku karijere kakva god da ona bila.
13 3
Samooo1921
Sjetih se u Lukavici kad ih je 7-8 nanizo i tik koji centimentar iznad gola, hvala ti Bekrijoo, jako dobar igrac i jos bolji covjek
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi