Niko nije proslavio gol Bekrića kao nekadašnji napadač Željezničara

Nije mogao sakriti emocije

Niko nije proslavio gol Bekrića kao nekadašnji napadač Željezničara

Endin Čaušević

Željezničar i Sarajevo sinoć su na Grbavici odigrali sjajan derbi u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U duelu vječitih rivala na stadionu Grbavica sinoć smo vidjeli četiri gola, a na kraju je rezultat bio 2:2 i timovi su podijelili bodove iako su svi vjerovali da će Sarajevo da upiše pobjedu.

Naime, bordo klub je u samom finišu utakmice imao prednost od 2:0 iako je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje.

Međutim, Sarajevo je početkom drugog dijela povelo golom Ikića iz penala, a drugi pogodak postigao je u 76. minuti Musa i tada se činilo da je pitanje pobjednika riješeno u ovoj utakmici.

No, u samom finišu gledali smo veliku dramu u kojoj je Željezničar uspio da dođe do remija. Plavi su se vratili u 88. minuti kada je Bekrić izveo korner, a pogodak za 1:2 glavom postigao je Dženan Haračić.

I pored toga činilo se da bi Sarajevo moglo da sačuva prednost, ali onda šok za klub s Koševa u šestoj minuti sudijske nadoknade.

Oglasi

Iskusni Samir Bekrić postigao je sjajan pogodak iz slobodnog udarca za 2:2 i erupciju oduševljenja navijača Željezničara.

U svom tom slavlju posebno se istakao nekadašnji napadač Željezničara, Nedo Turković, koji nije mogao da sakrije svoje emocije nakon izjednačujućeg gola Bekrića.

Turković je na zapadnoj tribini srčano proslavio gol i čak se popeo na zaštitnu ogradu i pokazao je koliko je navijačima Plavih značio ovaj pogodak kojim su izbjegli poraz od ljutog rivala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opis nije dostupan.

Nakon ove utakmice Sarajevo je drugo s 11 bodova, dok je s dva manje Željezničar na petom mjestu. U narednom kolu izabranici Feđe Dudića dočekat će Leotar, dok Željezničar čeka gostovanje u Hercegovini kod Posušja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Sportsport i ostala medijska masinerija prave kosovski mit od sinosnje utakmice. Prave atmoaferu kao da su zeljescari pobijedili, a zapravo spasavali zivu glavu i to uz pomoc sudije. Mitomani bili, mitomani ostali.
4 15
King_Kenny
...ne cudi ovo slavlje,bod protiv Sarajeva je velika stvar za svaki mali klub,pa tako i za njih...
4 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi