FK Željezničar ST dobio veliko pojačanje: Predstavljen bivši igrač Palerma

Novo ime u banjalučkom timu

FK Željezničar ST dobio veliko pojačanje: Predstavljen bivši igrač Palerma · Zvanično

Željezničar Sport Team, trenutno četvrtoplasirani tim 1. lige Republike Srpske, dobio je danas veliko pojačanje za drugi dio sezone.

Pomalo zvuči nevjerovatno, ali za ovaj banjalučki tim u nastavku sezone će nastupati 27-godišnji Milan Milanović, koji je u prošlosti kao igrač Palerma odigrao i nekoliko utakmica u Serie A.

Milanović je važio za veliku nadu srbijanskog nogometa, igrao je za tamošnju U21 selekciju zajedno s Nastasićem, Matićem, Ljajićem..., međutim karijera mu je već neko vrijeme u rapidnom padu, a sada će je pokušati oživjeti upravo u 1. ligi Republike Srpske.

"O novom klubu sam čuo sve najbolje. Znam da se baziraju na vlastiti igrački kadar, ali vjerujem da ću svojim iskustvom pomoći da se ostvare zacrtani ciljevi", poručio je Milanović na predstavljanju.

Svoju karijeru Milanović je započeo u Zemunu, igrao je potom za juniore Crvene zvezde i Lokomotiva iz Moskve, da bi potom karijeru nastavio u Italiji. Prije nego što je došao za Željezničar Sport Team na 'čizmi' je nosio dresove Palerma, Siene, Vicenze, Ascolija i Pise.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Debi za novi klub Milanović će imati već sutra kada Željezničar Sport Team igra kontrolni meč protiv Zvijezde iz Gradačca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti