Željezničar trenirao nakon dana odmora, Plavi sve misli okreću Zrinjskom
Boljević se upisao u listu strijelaca protiv Zvijezde 09

Vraća se Krpić, u pogonu nema Bismarka

Željezničar trenirao nakon dana odmora, Plavi sve misli okreću Zrinjskom

Samir Mlaćo

Nakon dana odmora jučer nogometaši Željezničara odradili su jutros novi trening.

Plavi su razočarali svoje navijače partijom protiv Zvijezde 09 kada su za vikend poraženi 2:1, a sada ih očekuje novo gostovanje. Itekako loša pozicija na tabeli donijela im je prvi ispit u drugom dijelu sezone u Mostaru.

Rival će biti Zrinjski koji je čini se izgubio bitku sa Borcem u borbi za prvaka, no jasno je Plemići žele obradovati svoje navijače i da su apsolutni favoriti.

Šef struke Željezničar Bruno Akrapović ljutito je poslije meča nogometašima naredio da je trening u ponedjeljak u 07:00, a da na Grbavicu moraju doći u 06:15 sati.

Bilo je to pomalo nevjerovatno, ali trening je održan. Nije se pojavio iskusni Edin Cocalić koji je ipak danas trenirao, dok je ranije trening napustio Semir Štilić. Akrapović je zamjerio određene stvari Štiliću, pa ga je odlučio ranije poslati 'pod tuš', ali već danas i Štilić je trenirao.

Edin Cocalić
Edin Cocalić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

24 nastupa
24 kao starter
1 žutih kartona
1 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova
Oglasi

Individualno je radio Charles Bismark koji se povrijedio u duelu protiv Sarajeva te nije bio u kombinaciji za Zvijezdu 09. Bismark neće biti na raspolaganju ni za duel sa Zrinjskim, a u tim se vraća Sulejman Krpić koji je zbog tri žuta kartona propustio prošli meč.

Plavi imaju veliki problema u realizaciji navalnog reda, protiv Sarajeva je dva puta pogodio defanzivac Marin Galić, jednom vezista Amer Hiroš, dok je protiv Zvijezde 09 pogodio krilni ofanzivac Aleksandar Boljević.

Treba istaći da je Akrapović najavio kaznene mjere za nogometaše nakon poraza kod Zvijezde 09, no nije poznato da li se to samo odnosi na jutarnji trening u 07:00. Ostaje da se vidi kako su nogometaši i 'primili' ovakav potez, a istovremeno u klubu sa Grbavice su se malo i previše bavili time kako je u medije izašla informacija o nesvakidašnjem terminu treninga, iako je trening na pomoćnom terenu Grbavice bio otvoren te su ga čak i fotografisali brojni građani koji su u jutarnjim satima krenuli na posao. 

Na Grbavici se svakako trebaju okrenuti terenu i tražiti prve bodove, a dobra vijest za Akrapovića jeste da niko nema problema sa kartonima za naredni meč.

Oglasi

Zrinjski će također biti kompletan i pokušati se svojim navijačima iskupiti za poraz od Borca (0:1).

Stigao poziv Vahidu Selimoviću, uz finansijsku 'injekciju' za Plave

Kako je SportSport prvi i najavio, na Grbavicu je u ponedjeljak stigao poziv za reprezentativno okupljanje Vahidu Selimoviću. Selimovića prate veliki pehovi od dolaska na Grbavicu, protiv Zvijezde 09 je čak i zatresao svoju mrežu, a sada je ponovo dobio poziv u reprezentaciju Luksemburga.

Selimović je rođen u Luksemburgu, a i ranije je pozivan za tu reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pozvan je za meč polufinala baraža protiv Gruzije koji se 21. marta igra u Tbilisiju. U slučaju da Luksemburg pobijedi, pet dana kasnije će igrati finale protiv Grčke ili Kazahstana, a konačan pobjednik odlazi na Euro 2024 u Njemačku.

Prolaz bi značio historijski uspjeh za Luksemburg, a Plavi će dobiti i 'finansijsku injekciju', kao što to uvijek bude kada neko od članova kluba dobije poziv u svoju reprezentaciju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Jako bitna informacija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi