Delegacija FK Željezničar u Banjoj Luci kod Vice Zeljkovića
Fotografija sa današnjeg sastanka

Razgovaralo se i o velikom projektu koji se sprema na Grbavici

Delegacija FK Željezničar u Banjoj Luci kod Vice Zeljkovića

Samir Mlaćo

Prvi čovjek Nogometnog saveza naše zemlje Vico Zeljković nastavlja sa aktivnostima.

Zeljković je aktivan na društvenim mrežama, a danas je objavio da je ugostio čelnike jednog premijerligaša.

Radi se o čelnicima FK Željezničar Sarajevo, tačnije predsjedniku Upravnog odbora Jusufu Tanoviću i članu Upravnog odbora Suadu Novaliću.

Govorilo se i o planovima izgradnje južne tribine stadiona Grbavica, što se očekuje već u zimskoj pauzi. Na Grbavici su to ranije najavili i čini se da sve ide po planu, te da će ovaj bh. stadion dobiti još ljepši izgled.

Postoji i mogućnost da naša reprezentacija finalnu utakmicu baraža ukoliko savladamo Ukrajinu u Zenici igra upravo u domu FK Željezničar.

Oglasi

Naveo je Zeljković da će i Nogometni savez BiH podržati projekat uređenja Grbavice.

"Danas sam u Banjoј Luci primio delegaciјu FK Željezničar, koјu su činili predsјednik UO Јusuf Tanović i član UO Suad Novalić.
Iz prve ruke sam dobio informaciјe o planovima izgradnje јužne tribine na stadionu Grbavica, kao i budućim planovima u pravcu kategorizaciјe UEFA 4.

Kao predsјednik NS/FS BiH podržavam ovu iniciјativu, te pozdravljam podršku koјu јe pružio Kanton Saraјevo.

Podrška od strane Saveza neće izostati, te smo spremni da se zaјedno sa lokalnom zaјednicom i Vladom Kantona uključimo u ovaј proјekat, kako bi se stvorili bolji uslovi za nastupe reprezentaciјe BiH", naveo je Zeljković na svojoj facebook stranici.

Данас сам у Бањој Луци примио делегацију ФК Жељезничар, коју су чинили предсједник УО Јусуф Тановић и члан УО Суад...

Posted by Vico Zeljković on Thursday, December 7, 2023

FK Željezničar sutra igra svoj posljednji domaći meč ove godine, a popularni Manijaci slave 36. rođendan i najavljuje se pravi spektakl. I sami navijači pozvali su svoje članove da dođu u što većem broju, te naveli da će ovo biti vjerovatno posljednja utakmica na 'starom' jugu, te i sami tako kazali da očekuju da uskoro počnu radovi na njima svetoj tribini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi sa Grbavice u velikoj su krizi rezultata, što se osjeti i na samoj posjeti. Navijača je sve manje na Grbavici, a ostaje da se vidi kako će biti sutra.

Zanimljivo da je FK Željezničar jedini tim koji je ove sezone savladao aktuelnog lidera i jesenjeg prvaka Borca, da bi nakon toga na Grbavicu stigla i velika kriza rezultata, a ista još traje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Dokle više...? Sadaka klub PROSI NA SVE STRANE, DRŽAVA IM IZGRADILA GRBAVICU, A NJIMA MALO, HOĆE JOŠ, HOĆE JOŠ I OPETE JOŠ. Kakav klub...?
13 3
frki82
Kad sljedeće sezone zagrmi sa nove tribine protiv Čelika,Goražda,Sim bau-a....
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti