Zvijezdin Nigerijac skrenuo pažnju: "Drago mi je zbog toga, ali fokusiran sam na naredni meč"
Saliman u duelu protiv Tuzlaka

Ponovo je pogodio mrežu rivala mladi Saliman

Zvijezdin Nigerijac skrenuo pažnju: "Drago mi je zbog toga, ali fokusiran sam na naredni meč"

Samir Mlaćo

Zvijezda 09 je i u srijedu protiv Tuzle City pokazala da zaslužuje mnogo više bodova od trenutnog bodovnog stanja.

Zvijezda je već u nižem rangu, no ovaj tim je odigrao sjajan meč protiv Tuzle City i nakon preokreta slavio 3:2.

Istakao se Novica Maksimović sa dva pogotka, a ponovo se u listu strijelaca upisao i brzonogi Kayode Saliman koji je postigao i prvi pogodak na meču.

Kasnije je učestvovao kod još jednog pogotka, te tako dobio visoku ocjenu.

Saliman je ove sezone u jako dobroj formi, a ovo mu je bio peti pogodak u sezoni. Dodao je i četiri asistencije brzonogi Nigerijac i nije ni čudo što se našao na meti brojnih skauta.

Nije ovo bila sezona Zvijezde 09 za pamćenje, ali nekoliko nogometaša je uveliko opravdalo očekivanjo i pokazalo da je za velike stvari.

Oglasi

Saliman je 21-godišnji Nigerijac, a u Zvijezdu 09 je stigao iz srbijanskog Zlatibora.

Drugi je strijelac Zvijezde 09, a prvi je Novica Maksimović koji je protiv Tuzlaka postigao dva pogotka.

"Drago mi je što je moj rad primijećen od brojnih klubova. Nastaviću da radim i fokusiran sam samo na narednu utakmicu protiv Sloge", rekao je Kayode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednje tri utakmice Kayode je postigao dva pogotka, te dodao jednu asistenciju, a sigurno da će svoj učinak pokušati dodatno 'povećati' do kraja sezone.

Zvijezda protiv Sloge igra već sutra od 13:30 sati, a do kraja sezone ovaj tim igra i protiv Igmana, Sarajeva, Željezničara i Posušja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi