Ultrasi pozvali sve na stadion, Red Army u klub navijača uz posebnu objavu

Očekuje nas mostarski derbi

Ultrasi pozvali sve na stadion, Red Army u klub navijača uz posebnu objavu

Haris Zilić

U subotu (13. aprila) očekuje nas mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža u 26. kolu WWin lige, a susret se igra od 16 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.

Ovaj derbi je imao i navijačke uvertire, tako da će sutra Velež biti bez podrške navijača na stadionu.

Sigurnosna situacija nije baš najbolja nakon nedavne krađe transparenata od strane Red Armyja, a osim toga nedavno se desio i napad Ultrasa u Stocu.

Dan prije utakmice obje navijačke skupine "Red Army" i "Ultrasi" stavili su obajve na zvanične facebook stranice pred sutrašnji derbi.

"Klub navijača "Red Army" Mostar vas poziva na zajedničko druženje i gledanje utakmice Zrinjski - Velež u Klubu navijača", stoji u objavi najvatreniji navijača Veleža koji su uz objavu postavili i video.

Oglasi

[GLEDANJE UTAKMICE U KLUBU NAVIJAČA] Klub navijača "Red Army" Mostar vas poziva na zajedničko druženje i gledanje utakmice Zrinjski - Velež u Klubu navijača.

Posted by Klub navijača "Red Army" Mostar on Friday, April 12, 2024

Nikoga nisam volio tako - dušom i tijelom beskrajno lako, kao tebe, Zrinjski kao tebe! Svi na stadion!, stoji u objavi navijača Zrinjskog.

Nema sumnje da nas očekuje još jedan uzbudljiv mostarski derbi i naravno svi vjerujemo da će sutra sve biti u fudbalsom i sportskom ozračju kako na terneu, tako i na ulicama Mostara prije i nakon utakmice.

Održane press konferencije pred mostarski derbi

U Zrinjskom se nadaju da će obradovati svoje navijače i slaviti protiv Veleža. Meč je danas najavio šef struke Željko Petrović.

Oglasi

"Nema puno da se priča. Rekao sam igračima da ako vole ovaj klub i poštuju navijače Ultrase, da izoru ovaj teren u subotu i da se dvije nedjelje popravlja poslije toga. Derbi kao svaki derbi, tu ne treba puno da se priča", rekao je Petrović.

Sutrašnji derbi najavio je i šef struke Mostaraca Dean Klafurić. Zanimljivo da Klafurić neće voditi ekipu pored terena jer ima tri žuta kartona.

"Idemo na pobjedu, to je naš stil, uvijek se nadigravamo i dat ćemo sve od sebe da nađemo put do pobjede", rekao je Klafurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjskom pobjeda treba kako bi ostao u kakvoj-takvoj trci za prvo mjesto sa ekipom Borca, dok Velež nastavlja bitku za izlazak na evropsku scenu.

Na kraju dodajmo da će pomenuti mostarski derbi u subotu sudit će najbolji bh. arbitar, Irfan Peljto.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Vrhunski snimak, kapa do poda RA
4 6
Almir5556
Ultrasi ne postoje !!!
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi