Branio boje slavnog belgijskog kluba, sada pojačao Zvijezdu 09

Nastupa i za reprezentaciju svoje zemlje

Branio boje slavnog belgijskog kluba, sada pojačao Zvijezdu 09

S. Mlaćo

U Zvijezdi 09 se ne predaju u borbi za opstanak.

Dodatnu nadu dala im je subotnja pobjeda nad Slogom Doboj 1:0.

Bila je to tvrda utakmica, ali je Zvijezda 09 pred kraj došla do pogotka i prve 'trice' u novoj sezoni, nakon tri poraza na otvaranju nove sezone.

Čelnici Zvijezde 09 i dalje vrijedno rade kako bi se ekipa pojačala, a danas je stigao 28-godišnji Gambijac Bubacarr Sanneh.

Saneh je u 38 navrata nosio dres reprezentacije Gambije, te je postigao jedan pogodak.

Nastupa u zadnjoj liniji, a stiže iz danskog kluba Sonderyske kao slobodan nogometaš. Nastupao je i za slavni Anderlecht, a bio i član Aarhusa, Ostendea, Goztepea..

"Bubacarr je branio boje belgijskog velikana Anderlehta sa kojim je igrao evropska takmičenje (Ligu šampiona i Ligu evrope), danskog Aarhus-a, belgijskog Oostende-a, turskog Gostepe-a, danskog Midtjylland-a....

Oglasi

Bitno je napomenuti da je Bubacarr reprezentativac Gambije koja će ove godine igrati Afrički Kup Nacija", istakli su iz novog-starog premijerligaša.

U Zvijezdi 09 očekuju da će biti veliko pojačanje, te donijeti kvalitet u zadnju liniju koja je poprilično kaskala u prva tri kola. Potpisao je ugovor na dvije godine.

U narednom kolu Zvijezda 09 gostuje aktuelnom prvaku Zrinjskom iz Mostara.

Podsjetimo, prije utakmice sa Slogom, Zvijezda je dovela još jedno novo ime.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o iskusnom lijevom beku Dejanu Ponjeviću.

On je već nastupio protiv Sloge i uspješno debitovao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi