Poznati sastavi, da li se Zvijezda 09 može uključiti u borbu za opstanak?

Meč se igra od 13:30 sati

Poznati sastavi, da li se Zvijezda 09 može uključiti u borbu za opstanak?

Samir Mlaćo

Prvi meč današnjeg programa 24. kola Wwin lige naše zemlje u Ugljeviku igraju Zvijezda 09 i Široki Brijeg.

Pobjede su jučer ostvarili Igman, Velež i Sarajevo, a danas će Zvijezda 09 sa eventualna tri boda tražiti šansu da ostane u borbi za opstanak.

Široki Brijeg je na sredini tabele, a u srijedu Širokobriježani igraju i prvi meč polufinala Kupa protiv FK Borac u Čitluku.

Sada su treneri Bojan Trkulja i Dino Skender odredili početne postave:

FK Zvijezda 09: Jelovac, Ristanović, Tomanović, Vazde, Saliman, Mulalić, Ivančić, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

NK Široki Brijeg: Bender, Mužek, Prusina, Mašić, Bagarić, Lukić, Mamić, Matić, Taraba, Ćavar, Kuprešak.

Oglasi

Treba istaći da je Zvijezda 09 prije par dana predstavila novog šefa struke, a radi se o Bojanu Trkulji.

"Što se tiče mog povratka u Zvijezdu, prvo moram da kažem da su neke pozitivne stvari u mom trenerskom pozivu i krenule da se odvijaju od Zvijezde. Poslije Zvijezde sam se i otisnuo u inostranstvo, gdje sam radio šest godina sa uspjehom. Prvo u arapskim zemljama (Kuvajtu i Libanu), a zatim i dvije godine u mađarskom fudbalu prvo u Ujpeštu, zatim i u Kisvardi.

O Wwin ligi ili kako je volim nazvati Premijer ligu BiH dobro poznajem, prvenstveno iz igračkih dana, a potom i kroz trenerski posao. Te 2018. godine kada sam radio kao trener u stručnom štabu Zvijezde, bio sam u začetku trenerske karijere sa tek dvije godine staža u trenerskom poslu, tako da mi je Premijer liga donijela određeno iskustvo. Liga uopšte nije laka i izazov je raditi u njoj.

Ne treba trošiti riječi o očekivanjima. Mi imamo za cilj i očekujemo samo pozitivno, a to je da ćemo izboriti opstanak u ligi.

Generalno, igrački kadar je selektiran i sastavljen da ima kvaliteta za mnogo više ciljeve, a ne za opstanak u ligi", naveo je na predstavljanju Trkulja.

Zvijezda 09 trenutno ima 17 bodova, šest manje od Željezničara, te Tuzle City, a sedam od GOŠK-a koji ima i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Eventualnom pobjedom Zvijezdi 09 vratila bi se nada u opstanak u završnici sezone. Široki Brijeg je na sedmom mjestu sa 28 osvojenih bodova.

Danas se igraju i dva preostala duela ovog kola. Snage će u Banjoj Luci odmjeriti Borac i Zrinjski, a u Gabeli GOŠK i Posušje.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi